Opitá šoférka im zabila dcéru, no behá po slobode. "Prečo?" pýtajú sa rodičia
23 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vinníčka tragickej nehody si chodí po slobode, jeho obeť už päť rokov leží v hrobe. Miškini najbližší sa pýtajú – prečo? Odpoveď však doteraz nepoznajú.


Na tragický máj v roku 2016 by najbližší Mišky Čajkovej najradšej zabudli, a ešte radšej by boli, keby sa tá strašná havária, pri ktorej prišla o život vinou opitej vodičky v oproti idúcom aute, vôbec nestala. Miškini rodičia prežívajú v tomto roku veľmi smutný december, pretože začiatkom mesiaca by ich dcéra oslávila 25. narodeniny a teraz by s nimi chystala vianočný stromček. Žiaľ, už nikdy sa to už nestane, píše portál 1.pluska.sk.
Dcérke chce povedať, že prípad sa uzavrel, no nemôže

Malý Riško vie, že jeho sestrička Dominika spinká na cintoríne a už nikdy za ním nepríde. Zdroj: Archív rodiny


Do Citroënu talentovanej kynologičky a športovkyne Mišky Čajkovej (†20) narazila medzi obcami Vojčice a Horovce Trebišovčanka Miroslava F. , ktorá mala v čase nehody v krvi 2,55 promile alkoholu a okrem toho užila aj štyri tabletky diazepamu. „Naša Miška by sa 2. 12.  bola dožila štvrťstoročnice. Bohužiaľ, namiesto osláv a radosti sme s kvetmi a sviečkami smerovali k jej hrobu do Strážskeho,“ hovorí smutne Miškin otec Michal a dodáva, že tento smutný predvianočný rituál sa u nich opakuje už štyri roky. Pri návšteve hrobu svojej milovanej dcérky sa zvykne nielen pomodliť sa, ale ju aj „informovať“ o rôznych novinkách v živote ich rodiny. „Veril som, že tento rok dcére poviem, že súd jej prípad konečne uzavrel. Bohužiaľ, nestalo sa to,“ krúti neveriacky hlavou Miškin ocino, ktorého nadané dievčatko odpočíva na cintoríne v Strážskom.

Otec ale stále nerozumie, prečo v prípade tragickej nehody doteraz nepadol rozsudok. „V máji uplynie 5 rokov od smrti našej dcéry. Vinníčka, ktorá si opitá a pod vplyvom liekov sadla za volant auta a pri čelnej zrážke zabila Michaelu, môže byť spokojná. Je stále na slobode, užíva si život s novým partnerom a ich spoločným dieťaťom. A my?! Čochvíľa sú tu Vianoce, pri našom stole už toľký čas ostáva jedno miesto prázdne. Je to pre nás veľmi ťažké, obzvlášť aj preto, že mladšie deti Riško (5) a Patrícia (10), hoci v čase tragédie boli maličké, vedia už, že ich sestra Miška zomrela a spinká na cintoríne. Pýtajú sa na ňu...,“ pridáva smutne otec nebohej mladej kynologičky.



Už päť rokov uniká spravodlivosti! Vinník tragédie z Nových Zámkov stále behá na slobode
Najbližší nebohého taxikára sú nahnevaní, že ani päť rokov od jeho tragickej smrti nie je schopný súd vyniesť spravodlivý verdikt nad vinníkom nehody. Ten sa úspešne vyhýba odsúdeniu a dokonca končí štúdium na právnickej... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Mama sa s dcérinou tragédiou dodnes nevyrovnala

Miška (vľavo) svojej sestre Dominike veľmi chýba. Zdroj FB Marianna Čajková


Miškin otec pripomenul aj nedávnu historku, ktorá sa spája s najstaršou dcérou Dominikou. „Keď v uplynulých dňoch nasnežilo, poslala mi esemesku, či si pamätám na to, ako som ju a Mišku, ešte ako malé deti budil ráno s tým, aby rýchlo vstali a išli sa pozrieť, koľko je všade snehu, i to, ako obidve potom šantili na dvore. Dojalo ma to...,“povedal zlomeným hlasom. Otec hovorí, že neraz si predstavuje čo by bolo, keby ... „Miška by už mala za sebou vysokoškolské štúdium, možno by už bola mamičkou, keďže v čase tragédie mala vážnu známosť. Všetko však napokon ostalo len v rovine našich nenaplnených túžob...,“povzdychne si.

Mamička Marianna sa k tragickej smrti drahej dcéry nevyjadruje, pretože sa s tým ani s odstupom rokov nedokázala vyrovnať. Aj Miškin brat, malý Riško už vie, že sa jeho veľká sestra už k nim nikdy nevráti. Súd v Trebišove ju v apríli 2017 uznal za vinnú a poslal za mreže na 8 rokov a zároveň jej doživotne zakázal šoférovať. Odvolací súd dodnes vo veci právoplatne nerozhodol. Pozostalí preto veria, že v novom roku Krajský súd v Košiciach konečne uzavrie prípad tragickej autonehody, dodáva v závere portál 1.pluska.sk.

Mimoriadne tragická nehoda: Po zrážke dodávky a nákladného auta sú štyria mŕtvi!
Ďalšia veľká tragédia na ceste. Pri strete dodávky a nákladného auta boli okre štyroch mŕtvych a ďalší dvaja ľudia zranení. Informáciu priniesol Blesk. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.