Covid sa dostal aj na posledný kontinent - Antarktídu
23 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Pandémiu koronavírusu potvrdil aj posledný kontinent - Antarktída. Vírus sa sem dostal pravdepodobne z  čilskej námornej základne, ktorá uviedla, že najmenej 36 jej príslušníkov malo pozitívny test na infekciu, informuje portál Breitbart.


Hovorca čilskej armády vo vyhlásení uviedol, že početné osoby pracujúce na základni vykazovali príznaky vírusu, čo viedlo k lekárskym prehliadkam. Po absolvovaní testov potvrdili lekári 36 pacientov s pozitívnym testom na vírus. Z nich 26 je armádnym personálom a ďalších desať sú civilisti zo zmluvnej spoločnosti vykonávajúcej plánované údržbárske práce na antarktickej základni.

Všetci, ktorí majú pozitívne testy, sú v súčasnosti v izolácii, pravidelne sledovaní a všetci vykazujú známky stabilného zotavovania. Nákaza pravdepodobne pochádza z lode Sargento Aldea patriacej k čilskému námorníctvu, ktorá bola vyslaná na pomoc pri úlohách logistickej podpory medzi 27. novembrom a 10. decembrom.

Po návrate do južného prístavu Talcahuano 16. decembra mali traja z 204 členov posádky pozitívne testy na vírus. Dostali sa do karantény na lodi a sú „v dobrom zdravotnom stave a v súlade s platnými zdravotnými protokolmi“, uvádza sa vo vyhlásení.

Koronavírusom sa nakazili dvaja kardináli blízki pápežovi
Novým koronavírusom sa už nakazili dvaja kardináli, ktorí majú blízko k pápežovi Františkovi. S odvolaním sa na vatikánske zdroje o tom v utorok informovali agentúry AFP a DPA. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Antarktída je posledným kontinentom, ktorý potvrdil prípady koronavírusu, takmer rok po vypuknutí pandémie v čínskom meste Wu-chan. Úradom sa predtým podarilo potlačiť ohnisko zavedením prísnych kontrol a zrušením všetkých turistických návštev.

Odborníci na zdravie sa už dlho obávajú prepuknutia vírusu v Antarktíde, ktorá je pre jej prudký vietor a teploty pod nulou považovaná za miesto nebezpečné pre ľudský život. Aj keď Antarktída nemá stálych obyvateľov, podľa agentúry Associated Press zostalo na ostrove počas zimnej sezóny okolo 1 000 výskumníkov a návštevníkov.

„Vysoko infekčný nový vírus so značnou úmrtnosťou a chorobnosťou v extrémnom prostredí Antarktídy s obmedzenou lekárskou starostlivosťou je vysoko rizikový s potenciálnymi katastrofickými následkami,“ uvádza sa v dokumente Rady manažérov národných antarktických programov.

Covid-19 je projekt globalistov, varuje poradca ruského ministra obrany
Prvýkrát na tak vysokej úrovni zaznelo v Rusku varovanie pred plánom vytvoriť svet bez národných štátov riadený korporáciami. Uviedol Youtube.com. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič