Charlotte Gottová v úlohe Darinky. S ockom si zaspievala Zvonky šťastia (VIDEO)
23 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Ivana Gottová priaznivcov speváka Karla Gotta na sociálnych sieťach potešila videom z vystúpenia z roku 2018. Zlatý slávik si v Ružomberku na pódium prizval svoju dcéru Charlottu a zaspieval s ňou hit Zvonky šťastia,píše portál iDnes.


"Deň pred Štedrým večerom vás chcem potešiť svojím amatérskym videom z decembra 2018, keď Karel vystupoval v Ružomberku. Ako jedného z hostí si prizval na pieseň Zvonky šťastia aj našu Charlottku. Prižmúrte oči, prosím, nie je to dokonalé, ale pre radosť v tomto vianočnom čase. Snáď vás náš zostrih zo skúšky aj večerného vystúpenia zahreje pri srdci," napísala Ivana Gottová k videu na sociálnych sieťach.

Dodala, že na profesionálne zábery Olgy Špátovej z tohto vystúpenia sa fanúšikovia môžu tešiť v dokumente Karel, ktorého odložená premiéra kvôli pandémii koronavírusu je naplánovaná na 13. mája 2021.



Karel Gott vlani so svojou treťou dcérou Charlotte naspieval pieseň Srdcia nehasnú, ktorú pre nich napísal Richard Krajčo. Skladba sa pár dní po spevákovej smrti stala jednotkou československých platforiem hudobných aplikácií Spotify, Google play aj iTunes. K dnešnému dňu má na YouTube takmer 55 miliónov prehratí.

Pieseň Zvonky šťastia z pera skladateľa Jiřího Zmožka a textára Zdeňka Rytiera prvýkrát verejne zaznela v roku 1984 a len v Československu sa predalo cez 200 tisíc kópií. S Karlom Gottom ju naspievala vtedy dvanásťročná Darinka Rolincová.

Dvojica o rok neskôr pieseň prespievala do nemčiny pod názvom Fang das Licht. Song okamžite zabodoval v hitparádach v Nemecku aj v Rakúsku. Odvtedy pieseň prevzalo do svojho repertoáru nejedno nemecké spevácke duo.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/12/20/lutoval-karel-gott-%e2%80%a080-svojej-minulosti/