Venuša sa mala nechať poučiť od Gréty, vysmieva sa Svetové ekonomické fórum
21 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Pokiaľ ide o boj proti zmene podnebia, Svetové ekonomické fórum si myslí, že sa môžeme poučiť z planéty Venuša. Tá mala oceány aj miernejšie podnebie zničené. A to aj bez toho, aby na Venuši niekto riadil auto, konštatuje portál RT.




„Z Venuše, našej sesterskej planéty, sa môžeme veľa dozvedieť o zmene podnebia,“ konštatuje článok na webe Svetového ekonomického fóra (WEF). Podľa príspevku nové vedecké modelovanie odhalilo, že Venuša mala počas väčšej časti svojej histórie povrchové teploty podobné teplotám súčasnej Zeme, vrátane oceánov, dažďa a dokonca aj snehu.

To všetko sa zmenilo, keď nepretržité sopečné erupcie vyvrhli do atmosféry dostatok oxidu uhličitého, aby sa z planéty stala spaľujúca a neobývateľná pustina.

"Masívne sopečné erupcie, ktoré sa tu na Zemi vyskytujú každých 20 až 30 miliónov rokov, by mohli urobiť to isté s našou planétou," varoval článok WEF. "Mohli by natrvalo zmeniť našu planétu tak, ako to nikdy nedokázala spotreba fosílnych palív."

Na vesmírnej stanici majú problém s unikajúcim kyslíkom
Kozmonautom sa stále nepodarilo vyriešiť problém s unikajúcim kyslíkom na ruskom segmente Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) v module Zvezda. Podľa ruskej vesmírnej agentúry (Roskosmos) je však situácia pod kontrolou a posádke ISS nehrozí žiadne... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | tasr


To neznamená, že tu na Zemi, o ktorej sme si na rozdiel od Venuše celkom istí, že je už istý čas obývaná, neexistuje zmena podnebia spôsobená človekom.

Ale také predpovede sú apokalyptické a pre légiu online komentátorov podkopali argument WEF, že ľudstvo musí urgentne prejsť na ekonomiku s nulovými emisiami uhlíka, aby prežilo globálne otepľovanie. To všetko je súčasť „veľkého resetu“ po koronavíruse, ktorý si organizácia a jej priaznivci predstavujú v politike.

"Keby len planéta Venuša poslúchla škaredú záškoláčku," posmešne twítoval konzervatívny učenec Stephen Miller. Bol to zjavný odkaz na švédsku klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú, ktorej kampaň  proti fosílnym palivám minulý rok dominovala na titulných stránkach novín.

Tragédia v centre Prahy. Batoľa zrejme zomrelo násilnou smrťou
Pražskí policajti v stredu vyrážali k prípadu mŕtveho batoľaťa v centre mesta. O jeho život niekoľko desiatok minút ešte neúspešne bojovali záchranári. Policajti redakcii TN.cz, ktorá o veci informuje, potvrdili, že prípad vyšetrujú ako násilný... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


Aj keď kataklizmatické erupcie sopiek by mohli zrušiť akúkoľvek uhlíkovú daň, zákaz vozidiel alebo „Green New Deal“, ktoré sa uskutočnia tu na Zemi, článok WEF nezľavil z názoru na účinky klimatických zmien spôsobených človekom - jednoducho sa o tom nezmieňoval.

WEF už má pohľad uprený na Mesiac a v nadchádzajúcich desaťročiach predpovedá "zlatú horúčku". Práve totiž nastala doba, keď sa spoločnosti a vlády chystajú zbaviť náš satelit vzácneho tória, uránu a hélia.

Hviezdička z Instagramu zavraždila svoju matku a zaživa jej vyrezala srdce a orgány
Dvadsaťjeden ročnú moldavskú influencerku z Instagramu, Annu Leikovich zadržali pre podozrenie z vraždy svojej 40 ročnej matky. Dôvodom malo byť obvinenie dcéry matkou, že je závislá od drog. Leikovič sa pri vypočúvaní na súde smiala. Informáciu... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Petra Demková