Slovenský vedec tvrdí, že COVID sa dá zistiť aj pomocou telefónu
21 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Cele Matovičove povinné testovanie sa dalo urobiť aj pomocou telefónu. Tvrdil to slovenský vedec Martin Spano v televíznej talkshow s Adelou Vinceovou (Banášovou).


Na svete sa totiž podľa jeho tvrdení objavila technológia, ktorá dokáže zistiť, či máte COVID-19. Stačí vraj ak iba zakašlete. Fungovať má ako aplikácia v mobile. Podľa počítačového vedca Martina Spana je táto technológia dokonca spoľahlivejšia ako PCR testy.



„Umelá inteligencia dokáže na základe kašľa povedať, či máš covid. Stroj dokáže lepšie analyzovať ľudský hlas,“ uviedol v talkshow Trochu inak s Adelou Vinczeovou slovenský vedec a prezradil ako to funguje. Umelá inteligencia zanalyzuje kašeľ od stotisíc ľudí, pričom bude vedieť, ktorí z nich majú covid. „Vytvorí si vnútornú štruktúru na základe tých stotisíc zakašľaní, že bude vedieť povedať, či stotisícprvý má covid alebo nie,“ povedal Spano.

Mesík spúšťa petíciu za účinnú ochranu a liečbu covidu
Juraj Mesík spustil na svojom Facebooku petíciu za účinnú ochranu a liečbu covidu. Od vlády žiada, aby zabezpečila zásobovanie obyvateľstva vitamínom D, legalizovala použitie ivermectinu a umožnila účinnú ambulantnú aj nemocničnú... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


„Pred pár dňami to bolo predstavené a funguje to vynikajúco. Má to lepšiu úspešnosť ako PCR testy. Reálne to bude fungovať asi tak, že to bude aplikácia. Ráno zakašleš a povie ti, či máš alebo nemáš covid,“ dodal vedec a tak treba dúfať, že aplikácia bude k dispozícii čo najskôr.

Počítačový vedec a futurológ sa tiež vyjadril k tomu, či je možné, aby nás počas očkovania na COVID-19 mohli aj začipovať. „Čipovanie by mohlo fungovať tak, ako si to ľudia predstavujú, ale bolo by zrejmé, že sa to deje, pretože ešte nemáme takú technológiu, aby bola okom neviditeľná. Nemáme ešte nanoroboty,“ upozornil Spano.

Na záver pridal radu pre tých, ktorí sa aj tak obávajú, že by k čipovaniu mohlo dôjsť.  Ak má niekto pochybnosti napríklad pri vakcíne, treba sa vraj dobre pozrieť na tekutinu v striekačke. „Keby to tam náhodou bolo, každý by si to všimol,“ uzavrel vedec.

"Matovič s jeho svedkami si urobili z celoplošného nedobrovoľného testovania zlaté teľa", tvrdí Hlina
Hlina porovnal lockdown a testovanie s Rakúskom. „Aj bez testu môžete ísť do práce a na nevyhnutné nákupy. Matovič s jeho svedkami si urobili z celoplošného nedobrovoľného testovania zlaté teľa“ Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič