Nahradí Naď Matoviča? Naď to vôbec nevylučuje
21 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Naď ako nový premiér? Minister obrany pre denník Plus jeden deň skromne prehovoril po tom, čo Draxler vypustil von zákulisné informácie o rekonštrukcii vlády


Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) verejnosť, opozícia, dokonca aj časť koalície vyčíta jeho zlú komunikáciu a chaos, aký v krajine zavládol. Viacerí opoziční a nezaradení poslanci ho preto už vyzvali, aby odstúpil z funkcie premiéra a aby krajinu riadil niekto iný.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš počas víkendu uviedol, že výmena na poste premiéra momentálne nie je „na stole“ zároveň však priznal, že v strane možno nájsť schopnú osobu pri prípadnej výmene predsedu vlády

Šípoš v rozhovore pre TASR uviedol, že spomedzi ministrov za OĽaNO by sa pri prípadnej rekonštrukcii vlády dal nájsť človek schopný zastávať funkciu premiéra, špekulovať o tom je však predčasné. Niečo také je podľa neho nateraz vylúčené.

„Všetko je dohodnuté, Matovič v januári odíde a nahradí ho Naď!“ šokuje Juraj Draxler
Bude rekonštrukcia vlády, alebo dokonca predčasné voľby? Dve otázky, ktoré v súčasnosti rezonujú Slovenskom aj v dôsledku dopadov koronakrízy, protestom nespokojných obyvateľov či hádkam medzi Matovičom a Sulíkom. Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Bývalý minister školstva Juraj Draxler ale v sobotu opísal situáciu z interného okolia vládnej koalície vo videu, ktoré zdieľal na sociálnej sieti. Podľa jeho slov sa chystá odchod Igora Matoviča z premiérskeho postu. Jeho zdroje z podnikateľského prostredia mu mali povedať, že by mala nastať rekonštrukcia vlády, Matoviča by mal nahradiť minister obrany SR Jaroslav Naď a odísť by mal najneskôr v januári.

Hovorca hnutia OĽaNO Matúš Bystriansky ale uviedol, že nevie, žeby sa o takejto téme vôbec hovorilo. Podobne to vnímajú aj koaliční partneri SaS a Za ľudí.

Denník Plus Jeden deň oslovil aj samotného Naďa, ktorý by mal podľa Draxlera vystriedať Matovič. Minister obrany uviedol, že premiér je dobrý manažér a má jeho podporu. Svoj možný postup do čela vlády však nepoprel.

„Nemyslím si, že je správne teoretizovať o výmene premiéra a rekonštrukcii vlády. Najmä nie teraz, v časoch rekordných počtov nakazených, keď potrebujeme ďalej fungovať a sústrediť sa na nastavenie opatrení, aby sme pandémiu porazili. Igor Matovič je dobrý manažér a má moju plnú podporu,” vyjadril sa Jaroslav Naď pre denník.

Šípoš si sype popol na hlavu: nehľadám za Matoviča náhradu!
21 | 12 | 2020 | sefredaktor