Koronakríza v Rusku môže skončiť začiatkom roku 2021, tvrdí šéfka dozorného orgánu pre zdravie
21 | 12 | 2020 I Marek Molnár

S hromadným očkovaním proti Covid-19, ktoré sa v Rusku začalo tento mesiac, sa šéfka dozorného orgánu pre zdravie obyvateľov domnieva, že koronakríza by mohla skončiť do pár mesiacov, informuje portál RT.


Anna Popová uviedla svoj krátky a zdanlivo pozitívny komentár v sobotu počas televízneho programu s názvom „Nebezpečný vírus“.

"Skončí sa to na jar, a ak budeme usilovní, môže sa to skončiť aj skôr. Závisí to od toho, ako dnes budeme konať,“ uviedla Popová.

Svoju predpoveď bližšie nešpecifikovala, ale bola súčasťou témy zdravotníckych pracovníkov, ktorí diskutovali o očkovaní a imunite stáda.

Európska agentúra pre lieky pripravuje stretnutie so spoločnosťou Pfizer pod tlakom predvianočného schválenia vakcíny
Európska agentúra pre lieky prehlásila, že stretnutie s cieľom vyhodnotiť údaje potrebné na schválenie vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti Pfizer sa bude konať o týždeň skôr, ako bolo plánované, a to kvôli predvianočnému tlaku, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Aj keď toto tvrdenie dodáva nádej krajine, ktorá trpí vysokým počtom pozitívnych prípadov, nie všetci boli tak optimistickí. Moskovský starosta Sergej Sobjanin v rovnakom televíznom programe varoval, že krajina bude s Covid-19 bojovať ešte „dlho“.

Minulý týždeň vyšlo najavo, že viac ako 150 000 Rusov už bolo zaočkovaných vakcínou Sputnik V, čo je podľa predstaviteľov viac ako v ktorejkoľvek inej krajine. Očkovanie sa pomaly otvára pre viac občanov, pričom budúci týždeň bude mať nárok na vakcínu ďalší milión Moskovčanov.

Rusko k tomuto víkendu oficiálne zaregistrovalo 2 848 377 prípadov Covid-19, pričom v súčasnosti je pod lekárskym dohľadom viac ako 612 000 ľudí. V porovnaní so zvyškom sveta je krajina štvrtá v rebríčku zistených prípadov za USA, Indiou a Brazíliou.

"Analýza nového koronavírusu ukazuje, že nie je umelo vytvorený" konštatuje ruský vedec
Analýza genómov nového koronavírusu ukazuje, že vírus je prirodzený a nie je teda vytvorený človekom. Uviedol to Rinat Maksjutov, riaditeľ novosibirského strediska Vektor pre ruskú tlačovú agentúru TASS.. Čítať ďalej
21 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič