Fauci zaletel na severný pól a zaočkoval Santa Clausa
21 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Je známe, že americký doktor Anthony Fauci mení svoje odborné názory na tému Covid-19 dosť často. Ale jeho vyhlásenia o Santovej pripravenosti na pandemické Vianoce sa v sobotu stali terčom posmeškov a podpichovania, konštatuje portál RT.




Deti, ktoré sa objavili na televíznej stanici CNN v programe „Sesame Street Special“, sa obľúbenej autority mainstreamových médií na Covid-19 pýtali, ako bude môcť Santa Claus počas pandémie navštíviť ich domy.

„Postaral som sa o to za vás, pretože som sa obával, že by ste všetci mohli byť smutní," odpovedal Fauci. „Takže, pred malou chvíľou som si urobil výlet hore na severný pól. Išiel som tam a zaočkoval som Santa Clausa. Zmeral som mu úroveň imunity a Santa môže vyraziť.“

Táto správa mohla znieť upokojujúco, ibaže sám Fauci len pred pár týždňami povedal, že Santa Claus vakcínu potrebovať nebude. "Santa je z toho vyňatý, pretože Santa má zo všetkých svojich dobrých vlastností veľa dobrej vrodenej imunity," uviedol Fauci pre USA Today.

Šesťročné ruské dievčatko patrí k najlepšie zarábajúcim youtuberom na svete
19 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Aj bez protichodných vyhlásení znie výlet na severný pól pritiahnuto za vlasy, vzhľadom na cestovné obmedzenia uložené vo Washingtone. "Čo skrýva a prečo klame?" spýtal sa moderátor podcastu Stephen Miller. Podobne si lámal hlavu aj ďalší komentátor: „Nie som prieberčivý, ale či už Fauci nepovedal, že je Santa imúnny?"

Iní tvrdia, že Fauci možno dáva falošnú nádej deťom rodičov, ktorí si tento rok nebudú môcť dovoliť darčeky kvôli finančne ničivým dopadom Covidu. Analytik údajov o koronavírusoch Justin Hart dokonca zavtipkoval, že „zo všetkých fikcií, ktoré Fauci vykúzlil“, je jeho príbeh o očkovaní Santu „najvernejší“.

Izraelský premiér sa v priamom prenose nechal zaočkovať proti COVID-19
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dostal v sobotu injekciu s vakcínou proti ochoreniu COVID-19, čím spustil očkovaciu kampaň v krajine, informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | tasr


Naproti tomu fanúšikovia Fauciho ocenili jeho posledný čin údajného hrdinstva. "Ďakujem, doktor Fauci, že ste zaočkovali Santu," tweetovala Chelsea Clintonová. Korešpondent CNN Jamie Gangel poďakoval Faucimu „za všetko, čo robí, ale najmä toto: Santa môže prísť."

Fauci ale nie je jedinou hviezdou americkej politiky, ktorá tento týždeň usporiadala strašidelné propagandistické divadielko so Santovou tematikou. Guvernérka Michiganu Gretchen Whitmerová sa porozprávala so Santom - zrejme predtým, ako Fauci dorazil so striekačkou na severný pól -, aby ukľudnila deti. Kľúčové bolo: Zostaňte doma, zavolajte svojim starým rodičom a iným príbuzným, ale nestretávajte sa. "Tento rok musí vyzerať trochu inak, aby sme boli v bezpečí," uzavrela rozhovor so Santom Whitmerová.

Írski lekári musia ošetrovať pacientov v sanitkách. Nemajú voľné lôžka
Lekári z nemocnice v Severnom Írsku, kde sa v súčasnosti nenachádzajú žiadne voľné lôžka, začali ošetrovať pacientov v zadnej časti sanitiek na parkovisku, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Marek Molnár