V Trenčíne pokračuje celoplošné testovanie
20 | 12 | 2020 I tasr

V Trenčíne sa v nedeľu ráno začína druhý deň celoplošného testovania obyvateľov na nový koronavírus antigénovými testami. Testovanie je dobrovoľné a bezplatné, odbery sa robia na 33 miestach.


Mesto na oficiálnej webovej stránke informuje, že Trenčania s trvalým alebo prechodným pobytom sa môžu prísť otestovať od 8.00 do 20.00 h. Posledný odber sa uskutoční o 19.30 h. Obyvatelia obcí z mestskej funkčnej oblasti Trenčín – Mníchova Lehota, Veľké Bierovce, Opatovce, Trenčianske Stankovce, Trenčianska Turná, Soblahov, Kostolná Záriečie, Zamarovce, Hrabovka, Skalka nad Váhom a Trenčianska Teplá - sa môžu prísť testovať od 14.00 do 20.00 h.

V meste urobili v sobotu (19. 12.) v rámci prvého dňa plošného mestského testovania 12.831 testov. S pozitívnym výsledkom bolo 288 z nich, čo je 2,24 percenta, informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Situácia v počte infikovaných novým koronavírusom je v meste Trenčín i v Trenčianskom okrese mimoriadne vážna. Od piatka (18. 12.) začali v Trenčíne platiť nové opatrenia nad rámec celoslovenských. Vyhláška zakazuje v Trenčíne predaj alkoholických nápojov na priamy konzum, platí tiež zákaz akýchkoľvek hromadných podujatí aj s menším počtom účastníkov ako šesť. Zakázaná je aj prevádzka kín, divadiel, organizovanie akýchkoľvek koncertov, ale aj bohoslužieb, informovala v stredu (16. 12.) trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Lekári špecialisti sa pýtajú, kto bude zodpovedný za nežiadúce účinky a smrť po očkovaní
Slovenská lekárska únia špecialistov z Košíc adresovala ministrovi Krajčimu, premiérovi Matovičovi a šéfke zdravotníckeho výboru Bitó Cigánikovej otvorený list. V súvislosti so schválenou stratégiou očkovania majú totiž množstvo nejasností.... Čítať ďalej
20 | 12 | 2020 | Michal Filek