Šesťročné ruské dievčatko patrí k najlepšie zarábajúcim youtuberom na svete
19 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Šesťročné dievčatko narodené v Rusku sa zapísalo do zoznamu najbohatších blogerov na YouTube na svete. Podľa najnovšieho zoznamu najlepšie zarábajúcich hviezd na YouTube Forbes vytvorilo rekord v počte zhliadnutí, informuje portál RT.




Anastasia Radzinskaya, ktorá sa na svojom kanáli volá Nasťa, je siedmou najbohatšou blogerkou na svete. V roku 2020 zaznamenala 39 miliárd zhliadnutí - čo je najväčšie skóre divákov na svete. Jej zárobok údajne za 12 mesiacov do decembra dosiahol 18,5 milióna dolárov.

Narodila sa v meste Krasnodar na juhu Ruska. Teraz s rodinou žije na Floride v USA.

Nastin kanál na video platforme „likenastya“, prevádzkuje jej rodina a môže sa pochváliť 65,8 miliónmi predplatiteľov - čo je tiež najviac v prvej desiatke. Videá obsahujú bežné Nastine činnosti - ako sa hrá s otcom, robí domáce práce a v poslednej dobe vysvetľuje pandémiu koronavírusu tak, aby to pochopili aj iné deti.

Konjunkcia Jupitera a Saturnu, akú uvidíme pred Vianocami, mohla byť betlehemskou hviezdou
Konjunkcia Jupitera a Saturna, ktorá bude pozorovateľná 21. decembra, je tiež jedným z možných vysvetlení pôvodu tzv. betlehemskej hviezdy, ktorá sa po narodení Ježiša Krista zjavila nad jasličkami trom kráľom. Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | tasr


Forbes popisuje Nastine videá ako „farebné“ a „expresívne“A pretože neobsahujú príliš pokročilý jazyk, sú ideálne pre jej globálne publikum.

Od debutu na zozname v minulom roku, keď bola Anastasia vyhlásená za tretiu najbohatšiu na celej platforme, si dievčatko získalo popularitu aj na TikToku, kde ju sledujú tri milióny používateľov, a údajne budúci rok spustí svoj licenčný program. Nastina rodina má na platforme 10 kanálov s celkovým počtom predplatiteľov viac ako 190 miliónov.

Úder od Čechov a Slovákov pre nemecké predsedníctvo v EÚ
Česká republika a Slovensko zablokovali prijatie dôležitého textu na dosiahnutie pokroku v procese rozširovania EÚ. Nemecká vláda na konci svojho polročného predsedníctva v Rade EÚ tak utrpela ďalšiu porážku pri hľadaní kompromisu v politike voči... Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Ingrid Vrabcová


Ale Nasťa nie je, samozrejme, jediným mladíkom, ktorý nazhromaždil peniaze z YouTubingu. Zarábajúcim číslom jeden je Ryan Kaji, ktorý svoju kariéru na platforme zahájil sériou „unboxingových“ videí. Vygeneroval ohromných 29,5 milióna dolárov.

A potom je tu Jimmy Donaldson, ktorého alias online je MrBeast. Zarobil pôsobivých 24 miliónov dolárov a bol označený za najväčšiu novú hviezdu YouTube. Dvadsaťdvaročný mladík zverejnil pútavé kúsky, do ktorých vkladá hodiny práce a ktorých výťažok z reklamy mu umožňuje venovať tisíce dolárov na charitu, čo dokazuje jeho spoločenské svedomie i obchodnú inteligenciu.

Astronaut NASA tvrdil, že stretol mimozemský život
19 | 12 | 2020 | Mikuláš Gera