Astronaut NASA tvrdil, že stretol mimozemský život
19 | 12 | 2020 I Mikuláš Gera
Podľa Gordona Coopera vlády viacerých krajín skrývajú údaje o mimozemskom živote.Uviedol Planet-today.ru.

Astronaut NASA Gordon Cooper, ktorý zomrel v roku 2004 vo veku 77 rokov, veril v existenciu mimozemského života. A nielen veril, ale aj zanietene tvrdil, že sa osobne stretol s UFO a inými bežne nevysvetliteľnými javmi.

Cooper bol vo Vesmíre v rámci misie s posádkou Mercury Atlas 9. Bolo to ešte v roku 1963. Po opustení americkej NASA v roku 1970 sa bývalý astronaut venoval výlučne štúdiu neidentifikovaných lietajúcich objektov. Vďaka osobným skúsenostiam so stretnutiami s UFO bol Cooper pevným zástancom existencie mimozemského života.

Vo svojich rozhovoroch opakovane tvrdil, že mimozemšťania, ktorí pravidelne navštevujú našu planétu, sú oveľa technicky vyspelejší ako ľudia. Astronaut zdôrazňoval, že OSN by mala starostlivo zaznamenávať všetky správy o UFO. Bol tiež presvedčený, že vlády rôznych krajín cielene skrývajú údaje o mimozemskom živote.

„Videl som UFO už v roku 1951. Následne som dlhé roky žil s týmto tajomstvom, pretože som musel udržiavať režim utajenia. Ten sa týka všetkých astronautov a zamestnancov NASA. Teraz môžem povedať, že americké radary neustále zaznamenávajú objekty, o ktorých pôvode nič nevieme,“ uviedol Cooper ešte v roku 1985.