Chmelár vyzýva prezidentku, aby sa pokúsila o rekonštrukciu vlády
18 | 12 | 2020 I Michal Filek

Podľa politického analytika Eduarda Chmelára Slovensko potrebuje okamžitú rekonštrukciu vlády na kľúčových postoch. Slovensko potrebuje vládu národnej záchrany. Napísal, že takýchto krok by mala vyrokovať prezidentka Zuzana Čaputová. Ideálna by však bola úradnícka vláda, ktorá by nás previedla krízovým obdobím.




Chmelár si všimol, že švédsky premiér priznal zlyhanie, keďže na COVID tam zomrelo 7 800 ľudí. Premiér Matovič však nedokáže priznať zlyhanie za nákladný a riskantný experiment s celoplošným testovaním. "Kričal, plakal, vyhrážal sa, vydieral, vedcom vynadal do múdrosráčov, zdravotníkom do kuvikov, majiteľom reštaurácií do podvodníkov, hlave štátu do sabotérov, ministrovi hospodárstva do idiotov... O čom mám polemizovať s človekom, ktorý nechce priznať,  že hoci sľuboval, že po dvoch kolách testovania budú ľudia slobodní a užijú si Vianoce, dnes trvá na tom (napriek tomu, že sa tak nestalo), že to bol úspešný projekt a atómová zbraň, ktorú stačí len opakovať? On z hľadiska svojho duševného nastavenia vlastne neklame, on už dnes žije vo svojej vlastnej bubline a myslí si, že si to všetko pamätá inak," napísal Chmelár.


Publicista už ďalej nechce analyzovať správanie Igora Matoviča. Namiesto toho nazačuje, čo teraz treba rýchlo urobiť.


Chmelár to zaklincoval - "Lipšic nikdy nebude nestranným prokurátorom, je len pomstychtivým politikom vo výkone trestu"
Politológ a publicista Eduard Chmelár asi už nemá slov na to, čo sa deje v našich štruktúrach moci. A tak píše - ako sa vraví - ako mu ústa narástli. Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


"Je najvyšší čas, aby do politickej krízy zasiahla Zuzana Čaputová. Prezidentka by sa mala aktívne vložiť buď do rokovaní o možnosti vytvorenia úradníckej vlády alebo do rokovaní o rekonštrukcii súčasnej vlády. Priznám sa, že prvá možnosť mi je bližšia, lebo Slovensko dnes potrebuje vládu národnej záchrany, dozrel na to čas. Takýto krok by si vyžadoval dohodu demokratických parlamentných strán, aby v krízovej situácii nominovali nestraníckych nezávislých zástupcov do úradníckej vlády, ktorá by previedla štát krízovým obdobím."




Sprostredkovať takúto dohodu môže, podľa neho, len prezidentka republiky. Obávam sa síce, že na to nebude politická vôľa (nielen na strane vládnej koalície, ale vidíme, že aj opozícia je mimoriadne deštruktívna, lebo jej nejde o štát, ale o zastavenie jej kriminalizácie za každú cenu), no najprv to hlava štátu musí skúsiť. Priechodnejším, ale možno menej efektívnym riešením by bola v tejto chvíli rekonštrukcia vlády, ktorá by rešpektovala rozloženie síl v parlamente, ale zároveň by urobila zmeny na kľúčových postoch. Času niet nazvyš, Prezidentský palác by mal konať okamžite, v boji proti koronakríze potrebujeme druhú Vianočnú dohodu," uzavrel Eduard Chmelár.


Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám? Bráni mu v tom jeho zákernosť, hovorí exminister
Prečo Matovič neodvolá Sulíka sám a nepoverí nákupom AG testov svojich ľudí, najlepšie Krajčiho? Bráni mu v tom jeho zákernosť," napísal na sociálnej sieti bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Michal Filek