Rozpredaj majetku a výpovede, Letisko Sliač končí po 84 rokoch s civilnými letmi
17 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Spoločnosť Letisko Sliač pred pandémiou prepravovala desaťtisíce pasažierov ročne. Prežilo vojnu a SNP a neskôr pobyt sovietskej armády. Teraz je s civilnou leteckou dopravou koniec.


Letisko Sliač, z ktorého dovolenkári lietali do Turecka, Egypta či Bulharska, po 84 rokoch končí s prevádzkou civilných letov. Udalosť zaznamenal portál aktuality.sk. Dôvodom je podľa webu rezortom obrany avizovaná modernizácia vojenskej leteckej základne.


Spoločnosť Letisko Sliač, ktorej jediným akcionárom je Ministerstvo dopravy a výstavby SR, už v tejto súvislosti nahlásila úradu práce vo Zvolene hromadné prepúšťanie. V prvej fáze sa dotkne 26 ľudí.

Personál letiska dostane podľa citovaného zdroja výpovede v januári a vo februári. „V závislosti od dohodnutej výpovednej lehoty doručíme výpovede zamestnancom tak, aby sa táto zmena ukončila k 1. máju budúceho roka,“ informoval výkonný riaditeľ a zároveň predseda predstavenstva spoločnosti letiska Roland Schaller.

Zvyšní dvanásti zamestnanci, ktorých sa zatiaľ prepúšťanie nedotkne, majú vykonávať len nevyhnutné aktivity súvisiace so zrušením akciovej spoločnosti.

Vedenie letiska už pripravuje aj predaj majetku. "Aktuálne prebieha znalecké oceňovanie a pripravujeme projekty predaja, respektíve prevodu hnuteľného majetku pod iné letiská," potvrdil Schaller.

KLM real estate plánuje pri Sliači výstavbu veľkokapacitných skladov za 17 mil. eur
Firma KLM real estate, a.s. rozširuje sieť svojich prevádzok v rámci Slovenska o zásobovanie a skladovanie. Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | SITA