„Matovič na poste premiéra nemá čo robiť, je neschopný riadiť vládu!“ myslí si exminister Zajac
17 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.
Exminister zdravotníctva Rudolf Zajac nepovažuje premiéra za človeka na správnom mieste, píše portál hnonline.sk „Osobne si myslím, že ten človek tam nemá čo robiť. Pre svoje organizačné a vládnuce schopnosti či schopnosti vytvárať a riadiť vládu,“ vyhlásil.

„Ak sledujete pôsobenie vlády,  je to vlastne len mrhanie časom a príležitosťami. Nevytvoril sa žiadny logistický postup, čo treba robiť,“ skonštatoval exminister, podľa ktorého vláda nemala predstavu, čo robiť, keď začnú vznikať lokálne ohniská. „Keby si pozreli niektorú z nemeckých alebo rakúskych televízii, tak by videli, aký je postup. Pokiaľ vznikajú lokálne ohniská, musia sa začať robiť lokálne opatrenia. Tie sa nerobili. Následne to v októbri vybuchlo,“ skritizoval Matovičovu vládu Zajac.  Celoplošné testovanie, ktoré Zajac považuje za zbytočné, sa podľa neho organizovalo v chaose, kedy dlho ani nebolo jasné, kto a za akých podmienok bude ľudí testovať.
Organizačné metódy ministra Naďa boli vraj hlupácke

Organizačné metódy Jaroslava Naďa, šéfa rezortu obrany, ktorý mal testovanie pod palcom, označil doslova za „hlupácke“. Testovať sa malo v zamorených regiónoch. „Tam nech testujú hlava-nehlava aj trikrát do týždňa,“ dodal Zajac.  „V roku 2005 stála vláda pred problémom vtáčej chrípky. Mikuláš Dzurinda ako premiér ani neuvažoval o inej možnosti, keď pandemická komisia raz rozhodla - mal rozum,“ konštatoval exminister zdravotníctva.

Matovič priniesol pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok za ľudí, ktorí zomreli v dôsledku nefungujúceho zdravotníctva
Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič dnes priniesol na Námestie slobody pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | SITA