Desivé slová z posledného videa Štefana Kožku. Prosil Pána Boha, aby ho už zobral k sebe!
17 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Smrť obľúbeného herca Štefana Kožku zarmútila nielen širokú verejnosť, ale najmä jeho najbližších kolegov. Desivé ale je, že dva týždne pred smrťou sa mali na jeho profile na sociálnej sieti objavovať šokujúce statusy.


Informácia o jeho náhlej smrti Štefana Kožku (†66) obletela Slovensko v pondelok večer. Nebohý herec v ostatnom čase hviezdil najmä v obľúbenom seriáli Horná Dolná, kde účinkuje aj Petra Polnišová, ktorá krátko na to zverejnila na svojom profile smutný status: „Milý moj Števko, budeš nám veľmi chýbať. Prosím, odpočívaj tam hore v pokoji,“ napísala na Facebook, uvádza portál 1.pluska.sk.

&id=32199742561

 
Známy umelec mal ťažký priebeh choroby

Herec sa minulý rok presťahoval do maďarskej dediny Rajka, kde žil celkom sám. V jeho dome ho našiel jeho slovenský sused. ,,Je to pravda, našiel ho sused v pondelok okolo obeda. Ležal doma. Jeho známy do domu vošiel preto, lebo ho už pár dní nevidel a mal zlý pocit a obavy,” prezradil denníku Plus Jeden deň zdroj s tým, že zatiaľ sa nevie, ako dlho v dome mŕtvy ležal. Správu o jeho úmrtí pre TASR potvrdila Ingrid Fašiangová, generálna riaditeľka bratislavského Divadla Nová scéna, kde herec pôsobil. „V rámci divadla vieme, že bol pozitívny na ochorenie COVID-19, vo štvrtok bol na testoch, mal ťažký priebeh choroby,“ poznamenala Fašiangová a dodala, že príčina Kožkovej smrti ešte nie je známa. Podľa informácií denníka mal však aj vážne problémy so srdcom, čo sa mu malo stať osudným.

Zosnulý Štefan Kožka ešte donedávna aktívne hral v Divadle Nová scéna a v pondelok večer sa mal objaviť aj v repríze muzikálu Iago ako postava senátora Bradyho, no predstavenie sa pre Kožkove ochorenie na COVID-19 zrušilo. „S ľútosťou oznamujeme divákom a fanúšikom, že sme z dôvodu karantény protagonistu predstavenia museli zrušiť predstavenie IAGO,“ píše sa na stránke Novej scény. Ako však denníku Plus Jeden deň prezradil zdroj, pred približne dvomi týždňami začal Kožka posielať kolegom šokujúce správy na WhatsAppe. ,,Písal, že má koronu, cíti sa veľmi zle a už chce byť tam hore," prezradil zdroj.

Desivý príbeh Patrikovho otca: Bol na protestoch, zomrel na COVID-19
Na sociálnej sieti sa šíri neuveriteľný a veľmi smutný príbeh muža, ktorý sa zúčastnil na novembrovom proteste proti pandemickým obmedzeniam, pričom krátko na to zomrel práve na koronavírus. Informáciu o tom napísal jeho syn a potvrdila to aj... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Svoju smrť si sám želal pre veľké bolesti

Doslova nepochopiteľne vyznievajú aj ďalšie informácie, ktoré zdroj poskytol denníku. ,,Napriek týmto správam ho odrazu herci zbadali v divadelnom bufete. Keď ho upozornili, že musí odísť, pretože sám povedal, že si myslí, že má koronu, zahlásil, že to nie je isté, lebo ešte nemá výsledky testov, ale všetky príznaky tomu nasvedčujú. Na druhý deň (minulý týždeň v stredu, pozn. red.) sa však opäť objavil v bufete divadla Nová scéna. Dokonca bez rúška! Vtedy už zasiahli kompetentní, že musí ihneď odísť. Herec povedal, že tam stratil mobil a išiel ho hľadať. Na všetkých však pôsobil veľmi čudným dojmom, nevyzeral vôbec dobre, pôsobil unavene a strhane,“ uviedol zdroj. Herec bol napokon na testoch vo štvrtok a výsledky boli pozitívne. ,,Teraz všetci tí, čo s ním boli v kontakte, musia ísť okamžite na testy. Podľa všetkého sa však nakazil počas natáčania seriálu,“ dodal ešte zdroj bulvárnemu denníku.

Predstavenia, v ktorých Kožka hral, tak bude musieť divadlo narýchlo meniť a neskôr preobsadiť. Redakcia Topky dokonca disponuje videom, ktoré nahral Štefan Kožka z postele pár dní pred smrťou. „Ahojte, som Štefan, mám 66 rokov a mám Covid. Nie, nerobím si srandu, vážení, je to naozaj vážne, lebo za posledné štyri dni som zažil toľko bolesti, že som mal chuť to všetko skončiť. Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, nech ma už konečne zoberú z tohto sveta. Vykašľali sa na mňa. Asi so mnou majú ešte iné zámery,” prihováral sa Štefan Kožka svojím známym na videu. Ako ďalej Topky uvádzajú, z príznakov spomenul bolesti na pľúcach a neustály kašeľ, ktorý mu bránil sa dobre vyspať. Video nakrúcal v čase, keď sa chystal o pár dní podstúpiť ďalší test. „Ak sa mi nerozpadnú pľúca, tak sa vidíme,” uviedol podľa portálu 1.pluska.sk na záver.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/14/hroza-dievcatko-%e2%80%a0-5-zomrelo-na-covid-19-len-pat-hodin-po-tom-co-ju-pustili-z-nemocnice/