Zuzana Čaputová u pápeža Františka očami odborníka
16 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Zuzana Čaputová sa v pondelok 14. decembra stretla vo Vatikáne pri osobnej audiencii s pápežom Františkom. Jednou z vecí, ktoré spoločne riešili, boli stále sa prehlbujúce rozdiely v spoločnosti. Módny stylista hviezd Sam Dolce ohodnotil celkový dojem prezidentky, píše portál eXtra.


"Je mi cťou odovzdať vám pozdravy od pápeža Františka na Slovensko. Sme jeho srdcu blízki, váži si nás a myslí na nás aj v týchto ťažkých časoch. Odkazuje nám, že máme vydržať, bojovať a hlavne držať spolu. Jeho slová počas nášho osobného rozhovoru boli nesmierne uspokojivé. Boli to slová zmierenia a nádeje," napísala prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnych sieťach.

Čaputová mala s pápežom Františkom najskôr súkromný rozhovor a následne si vymenili dary. Prezidentka obdarovala pápeža maľbou Panny Márie Sedembolestnej, ktorá je patrónkou Slovenska a má vyjadrovať nádej, odhodlanie, silu a pokoru.

"Návšteva Vatikánu nemala význam, boli tam už aj Harabin, Fico a Mečiar," hovorí Chmelár
Ani Eduard Chmelár si neodpustil komentár na margo návštevy Zuzany Čaputovej vo Svätej stolici. Pre Slovensko vraj nemala táto návšteva žiadny význam. Očakával by, že prezidentka otvorí tému revízie Vatikánskych zmlúv. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Michal Filek


Prezidentka ešte pápeža obdarovala štyrmi veľkými sviečkami z včelieho vosku, ktoré boli vyrobené v sociálnom podniku, ktorý dáva šancu ľuďom v ťažkých životných situáciách. Svätý Otec na oplátku Čaputovú obdaroval bronzovým umeleckým odliatkom.



Módny stylista českých a slovenských známych osobností Sam Dolce zhodnotil celkový styling prezidentky a chválou nešetril. "Tieto snímky už teraz na mňa pôsobia ikonicky. Z celkového outfitu, ktorý bol ovplyvnený predpísaným dress codom v rámci pápežského protokolu, je zreteľný a úplne jasne pochopiteľný rešpekt k Jeho Svätosti a ku Svätej stolici ako takej," domnieva sa stylista.

"Štylisticky sa nedá nič vytknúť. Všetci obyvatelia našej susednej krajiny môžu a iste sú právom hrdí, že majú v čele krajiny ženu, ktorá celý svoj národ i v zahraničí reprezentuje ako vhodnou garderóbou, tak i svojím inteligentným, láskavým a dôstojným vystupovaním, ktoré sa od hlavy štátu síce očakáva, ale nie je samozrejmosťou, pretože v našej krajine táto dôstojnosť posledných pár rokov bohužiaľ chýba," povedal na adresu prezidentky Čech Sam Dolce.

Mestá žiadajú vládu: Dajte lockdown čo najskôr, situácia je už neudržateľná!
Výrazný nárast pozitívnych na koronavírus začínajú negatívne pociťovať aj mestá, respektíve nemocnice v nich. Aj preto sa rozhodli ich predstavitelia vyzvať vládu, aby urýchlene konala a zastavila tento nepriaznivý stav. Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.