„Čínsky vírus je nástrojom marxizmu na zavedenie veľkého resetu“, varuje kardinál Burke
16 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič

Kardinál Burke varuje pred marxistickým materializmom pod rúškou koronavírusu


Jeden z najkonzervatívnejších a najtradičnejších predstaviteľov kardinálskeho kolégia a cirkvi všeobecne, Raymond Burke, počas kázne, ktorá sa konala v LaCrosse vo Wisconsine, sa nevyhol aktuálnej zdravotnej situácii vo svete a tému uchopl vskutku spôsobom jemu vlastným.

Burke v súvislosti s aktuálnou svetovou situáciou varoval pred nebezpečenstvom spojeným s „rozšírením marxistického materializmu po celom svete , ktorý už priniesol smrť a zničil životy mnohých ľudí a ktorý desaťročia ohrozuje základy nášho (rozumej amerického, pozn. red.) národa, teraz preberá vládnu moc nad naším svetom“.

Ide zjavne o jasnú narážku na volebné víťazstvo demokratického kandidáta Bidena. „Náš národ prechádza krízou, ktorá ohrozuje jeho vlastnú budúcnosť ako slobodného a demokratického“. Burke hovoril konkrétne o Spojených štátoch, ale „evidentne mnoho ďalších národov prechádza podobnou krízou,“ dodal.
Nenávisť kardinála Burkeho k Pekingu

Potom prichádza na rad Čína: „Aby sme dosiahli hospodárske zisky, dovolili sme si ako národ stať sa závislými na Čínskej komunistickej strane , ideológii, ktorá je úplne v rozpore s kresťanskými základmi,  ktoré sú pre naše rodiny a pre náš národ zárukou bezpečia a prosperity“. Burke sa nikdy netajil tým, že nemá rád Peking, a to tak veľmi, že už v niekoľkých zo svojich homílii nazval koronavírus „vírusom Wuhan“ alebo „vírusom z Číny“, ako to nazýva aj odchádzajúci americký prezident Donald Trump.
Vírus Wuhan

„Potom je tu záhadný vírus Wuhan , o ktorého povahe a prevencii nám hromadné médiá každý deň dávajú protichodné informácie.“ Choroba, ktorú „určité sily, nepriatelia rodín a slobody národov“ použili „na uskutočnenie svojej zlej agendy. Tieto sily nám hovoria, že sme teraz predmetom takzvaného „Veľkého resetu“, „nového normálu“, ktorý nám diktuje ich manipulácia s občanmi a národmi prostredníctvom nevedomosti a strachu,“ varoval kardinál. Preto Američanom - ale nielen im - tieto nepriateľské sily riadia ich životy a potláčajú ich slobody v mene „choroby a prevencie pred ňou". To však nie je plánom Boha na našu spásu“.

Na záver kardinál Burke pripomenul biskupom a kňazom, ale tiež „mnohým veriacim“,  že „v tomto období súženia prejavili až bolestivý nedostatok zdravej katechézy". „Zdá sa, že mnohí v našej cirkvi nechápu, ako Kristus pokračuje vo svojom diele spásy v čase moru a iných katastrof“ dodáva Burke.