Ruský aktivista žiada Putina aby zakázal Santa Clausa a žaluje Coca-colu
15 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Muž zo Sibíri žaluje Coca-Colu za „vnucovanie“ západného obrazu Santa Clausa ruskej spoločnosti namiesto slovanského „Deda Mráza“ a jeho vnučky „Snehulienky“, ktoré sú v krajine tradičné, informuje portál RT.




Denis Amosov, obyvateľ Tomska, vysvetlil, že Coca-Cola je zodpovedná za vytesnenie miestnych postáv Deda Mráza a Snehulienky z povedomia ruského ľudu a mala by byť za to potrestaná. „Sú deti i dospelí, ktorí veria, že šťastný nový rok je možný iba ak majú Coca-Colu a ukáže sa Santa Claus,“ uviedol Amosov v príspevku na Instagrame. "Ruské tradície a storočná história sa strácajú."

Vo svojom príspevku Amosov, špecialista na marketing, poznamenal, že prázdninové obdobie mu už „nedáva rovnaké potešenie“ ako predtým, a to kvôli „nekonečnej reklame“ a neustálemu zobrazovaniu Santu.

Holandsko a Česká republika nasledujú Nemecko, zaviedli tvrdý vianočný lockdown
Holandsko a Česká republika uviedli, že počas prázdnin budú nasledovať Nemecko v prísnych sekundárnych výlukách. Taliansko zváži podobné opatrenia, aby sa zabránilo novému nárastu koronavírusových infekcií počas Vianoc a Nového roka, informuje... Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Oznámenie na začatie súdneho procesu, ktoré sa týka neuveriteľných 30 miliónov rubľov (411 000 dolárov), bolo podané pre „náhradu morálnej škody“ a „vytvorenie združenia na ochranu obrazu ruskej snehulienky“. Amosov tiež vyzval prezidenta aj ministerstvo kultúry, aby v krajine obmedzili používanie Santa Clausa a chce donútiť spoločnosť Coca-Cola, aby v budúcnosti využívala miestne snímky.

Minulý mesiac zverejnila spoločnosť Coca-Cola Rusko svoju vianočnú reklamu na rok 2020 s témou „Buďte si bližší ako nikdy predtým“. Rovnako ako v minulých rokoch obsahuje aj jasne červenú značku s ochrannou známkou, ktorú tentoraz šoféroval sám Santa Claus.

Veľkolepý nebeský ohňostroj - Geminidy máme práve nad hlavami
15 | 12 | 2020 | Diana Zaťková