Musel zomrieť, lebo to nebol vhodný darček? Tragický príbeh psíka Doriana pobúril celé Slovensko
15 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Mnohí ľudia sa nielen k ostatným, ale aj ku zvieratám správajú horšie ako zvieratá samotné. Ukazuje to aj desivo smutný príbeh štvorročného psíka Doriana, ktorého jeho majiteľ najskôr ponúkal na predaj, aby ho nakoniec po brutálnej bitke nechal susedom poľovníkom utratiť.


Milovníkmi zvierat otriasol príbeh, ktorý sa niekoľko dní preberal aj na sociálnej sieti. Tragický príbeh psíka Doriana († 4) naštval doslova celé Slovensko, ba našli sa aj takí, ktorí ho nazvali neľudským činom. Majiteľ najskôr štvorročného psíka Gabriel ponúkal na predaj ako nevhodný darček pre svoju dcéru meninám, a potom úplne s pokojom oznámil, že vec už „vybavil“. O smutnom príbehu píše aj portál cas.sk.
Najskôr desivý status, potom klamstvo o tragickej smrti

Tragicky smutný príbeh začal tento inzerát. Zdroj: facebook.com


Gabriel sa chcel zbaviť svojho psíka aj tak, že ho na sociálnej sieti ponúkal za odvoz do 50 km od Bratislavy aj s miskou a 2 kg granúl. Desivé v statuse bolo, že v ňom napísal, že nevlastní strelnú zbraň a útulky sú plné. Už z toho je jasné, aký mal úmysel sa Doriana zbaviť. O psíka zrejme nikto nejavil záujem, a tak sa ho Gabriel rozhodol zbaviť po svojom. Po spŕške nenávistných komentárov za status zverejnil šokujúci verdikt: „OK, keďže sú tu samé nadávky na mňa akoby ste ma poznali a berete si do huby ešte aj moju dcéru, vyriešil som to tak, že som dal susedovi poľovníkovi 20 € a povedal, nech to vyrieši za mňa. A všetci, ktorí tu ste plní nenávisti riešte najprv svoje životy a bude sa nám všetkým ľahšie žiť. A so svojím majetkom môžem robiť čo chcem a bodka,“ napísal evidentne bezcitný muž.

Vtedy ale ešte netušil, akú lavínu svojimi slovami spustí, lebo ľudia ho začali odsudzovať a slovne naňho útočiť. Gabriel teda prišiel s ďalšou verziou o smrti Doriana, ktorou malo byť, že vbehol pod idúce auto. „Áno, napísal som o psíkovi predtým nepekné veci lebo som mal stres z práce a doma sme sa pohádali, ale neublížil by som mu nikdy!!!!! Pri venčení vbehol pod idúce auto. Nedalo sa už nič robiť a tak sa ukľudnite!!!!!!“ Neskôr na sociálnej sieti vznikla stránka ako spomienka na úbohého psíka. Autor stránky sa podpisuje menom majiteľa Dorianka a tvrdí, že stránku vytvoril preto, aby svoje meno očistil.



Hrôza: Len dvojročný chlapec bojuje o život po tom ako mu dvaja psi dohrýzli genitálie!
Iba dvojročný chlapec bojuje o život po tom, čo mu psy odtrhli genitálie, zatiaľ čo rodičia oslavovali jeho narodeniny na východe Ukrajiny, o hroznej udalosti informuje na svojom webe britský denník Daily Mail. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

„Ospravedlňujúce“ slová, nad ktorými zostáva rozum stáť

Gabriel si na smrť Doriana vymyslel aj podlú lož. Zdroj: facebook.com


„Táto správa bola písaná pod dohľadom právnika, a nie je možné ju použiť na právne účely. Chcem sa ospravedlniť všetkým, ktorých moje činy pohoršili. Aby som uviedol veci na pravú mieru, nechcem už ďalej klamať, lebo to zožiera aj mňa. Rád by som objasnil a povedal, ako to celé s našim Doriankom bolo...“ začal svoj dlhý status Gabriel Boško, majiteľ Doriana, v ktorom aj opisuje, čo úbohému psíkovi spravil. „Pamätám si to matne, avšak začal som búchať päsťou do steny, čo Dorianka rozrušilo, a začal na mňa štekať. V tom amoku bez schopnosti racionálne rozmýšľať som si myslel, že na mňa chce zaútočiť. Najprv som ho kopol, a následne zobral kovovú tyč, ktorou som ho ubil do bezvedomia. Keď som si uvedomil, čo sa deje, a zbadal v akom stave je náš Dorianko, tak som hneď vedel, že mu už nie je pomoci. Dýchal, ale iné známky života už neprejavoval. Zavolal som rýchlo známemu, a ten mu pomohol z jeho trápenia. Ja som nemal srdce na to ho doraziť,“ opisuje desivé okamihy pri ktorým prišiel vraj jeho milovaný psík o život.

Gabriel následne priznal aj to, že si príbeh o tom, ako Dorianko vbehol pod idúce auto pri venčení, vymyslel a po smrti psíka ho dal spopolniť. „Prepáčte všetci, ktorým som klamal, mrzí ma to. Bol som vystrašený, a bál som sa toho, čo sa môže stať,“ píše Gabriel kajúcne. „Aby som to uzavrel, v piatok mňa a môjho právnika navštívila polícia, a usúdili, že nie sú žiadne priame dôkazy o tomto čine. Je prakticky nemožné mi čokoľvek dokázať, keďže Dorian bol spopolnený, a žiadna odborná analýza príčiny úmrtia neexistuje. Aj keby bolo telo, v prípade dokázaného stavu nepríčetnosti podobné skutky končia bez trestu. Všetkým prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov v tomto neľahkom období,“ uzatvára úplne šokujúco svoj status Gabriel.

Neuveriteľný príbeh: Matka chcela utopiť svoje dve deti, jedno zachránil bojový pes!
08 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Neuveriteľne krutým prípadom sa už zaoberá aj polícia

Gabriel ešte v statuse napísal: „Na záver chcem len povedať, že ak sa niekto nevie ovládať a má problémy s agresivitou, nech si prosím psíka nekupuje. Môže to dopadnúť aj tragicky tak, ako náš Dorianko. Výčitky svedomia s vami môžu ostať aj navždy. Sám som zvedavý, kedy sa z tejto nepríjemnej udalosti spamätám. Najhoršie je to vedomie, že Dorianka nám už nič na svete nevráti,“ čo vyznieva skutočne farizejsky pri slovách, ktorými opísal smrť svojho psíka aj to, že je za to vlastne nepotrestateľný.



Napriek tomu, že podľa Gabriela polícia vec uzavrela, nie je to celkom pravda. „Mnohí nás upozornili na príspevok a následnú komunikáciu muža na sociálnej sieti. V skupine, kde sa uverejňujú inzeráty, uverejnil príspevok, v ktorom ponúkal na darovanie tohto čierneho psíka, ktorého označil ako ,nevhodný darček´ a vec,“ uviedla pre denník Nový Čas bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková. „Informáciami zverejnenými na sociálnej sieti k tomuto prípadu sa už zaoberá príslušné policajné oddelenie,“ doplnila a pripomenula, že status zvieraťa bol posilnený aj novelou zákona o veterinárnej starostlivosti, podľa ktorej zviera nie je vec, ale živá cítiaca bytosť, uvádza v závere portál cas.sk.

Dvanásťdňové batoľa zamordoval pes: Nikdy si to neodpustím, plače zdrvená matka
Iba dvanásťdňové dieťa v nedeľu zabil jeden zo psov, ktorých rodina vychováva. K tragédii došlo v anglickom meste Doncaster a polícia rodičov zatkla a obvinila z usmrtenia z nedbanlivosti. Chlapčekova matka Abigail Ellis (27) uviedla, že si smrť... Čítať ďalej
19 | 09 | 2020 | Timotej Dudka