Eduard Chmelár: Ak nás budú tlačiť do voľby USA alebo Rusko, volím Rusko (video)
15 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

"Titulok je zámerne provokatívny, ale téma je vážna." Tvrdí Eduard Chmelár. Venuje sa téme Bezpečnostná a obranná stratégia štátu.


"V stredu ju bude schvaľovať vláda, je to podpriemerná slohová práca, ktorá odhaľuje intelektuálnu biedu slovenskej zahraničnej politiky viac ako kedykoľvek predtým, a to napriek tomu, že sa všetci tvária ako v Andersenovej rozprávke Cisárove nové šaty, aký je to skvelý text." Píše publicista Chmelár na sociálnej sieti.

"Návšteva Vatikánu nemala význam, boli tam už aj Harabin, Fico a Mečiar," hovorí Chmelár
Ani Eduard Chmelár si neodpustil komentár na margo návštevy Zuzany Čaputovej vo Svätej stolici. Pre Slovensko vraj nemala táto návšteva žiadny význam. Očakával by, že prezidentka otvorí tému revízie Vatikánskych zmlúv. Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Michal Filek


Status Eduarda Chmelára na sociálnej sieti.


"Čo ma však osobitne znepokojuje, je fakt, že navrhovaná Obranná stratégia SR vytvára podmienky pre rozmiestnenie amerických vojakov na našom území a navrhovaná Bezpečnostná stratégia SR zvyšuje konfrontáciu s Ruskom. Nenájdeme tu ani raz slovo mier, zato celý dokument je postavený na vykresľovaní „rivalov a konkurentov“ namiesto hľadania spolupráce a priateľstva s každým, kto o to stojí. Stratégia vyčíta Rusku každú maličkosť (neraz lživými argumentmi), zato však zámerne zamlčiava závažné porušovania medzinárodného práva zo strany USA."

"A čo je už úplne nepochopiteľné, nenájdete tu silné proeurópske posolstvo, ale dôraz sa kladie na Spojené štáty ako strategického partnera, potrebu americkej vojenskej prítomnosti v Európe, zvyšovanie zbrojenia a zapájanie sa do zahraničných misií NATO."

"Dokument je tak vlastne výrazne antieurópsky a proamerický. Takýto nekvalitný propagandistický paškvil by mala vláda i parlament v plnom rozsahu odmietnuť. Ak im ide naozaj o záujmy Slovenskej republiky. Podrobnejšie vo videu."



Chmelár: Naď nadáva občanom do opíc a kto seje vietor, žne búrku
14 | 12 | 2020 | Michal Filek