Počiatka čaká delenie majetku. Týka sa aj vily v Cannes?
14 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.
 

Bývalého ministra financií a dopravy za Ficovej vlády Jána Počiatka čaká v januári pojednávanie s manželkou Ivanou o bezpodielové spoluvlastníctvo.  Zdá sa že pani exministrová chce podnikať a príjmy z podnikania by mali zostať len jej, uvádzadenník Nový Čas.
Rozdelenie majetku bol vraj manželkin nápad

Ivana Počiatková zatiaľ nefiguruje v žiadnej firme v obchodnom registri, no od začiatku roka je zaevidovaná v živnostenskom registri, kde má ako predmet podnikania uvedený maloobchod, veľkoobchod či prenájom nehnuteľností.  „Bolo to manželkine rozhodnutie pred viac ako rokom, pretože chce sama podnikať s jej vlastnou firmou,“ povedal denníku exminister.

Advokát Róbert Bános vysvetľuje, že bezpodielové spoluvlastníctvo manželov (BSM) najčastejšie zaniká koncom manželstva, no dá sa to aj obísť. „BSM v takom prípade zruší súd za predpokladu, že jeden z manželov získal oprávnenie na podnikateľskú činnosť. Podanie takéhoto návrhu nemusí znamenať blížiaci sa rozvod manželstva. V zásade zrušenie BSM počas trvania manželstva znamená, že majetok, ktorý potom manželia nadobudnú, bude oddelený, teda nie spoločný, ako je to za trvania BSM,“ vysvetlil Bános.

Počiatek nebýva na Slovensku. Trvale je už v zahraničnej vile
Expolitika Smeru Jána Počiatka, ktorému médiá v týchto dňoch venujú pozornosť pre zverejnené video jeho rozhovoru s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, v súčasnosti bežne v Bratislave nestretnete. Býva v zahraničí a svoje aktivity... Čítať ďalej
06 | 12 | 2019

Už keď vstupoval do politiky bol veľmi bohatý

Vila v Cannes, ktorá patrí Jánovi Počiatkovi. Zdroj: TV Markíza


Bývalý minister si od roku 2016 užíva politický dôchodok. Jeho pokojnú „starobu“ nedávno narušil Igor Matovič, návštevou jeho vily za 3,2 milióna eur vo francúzskom Cannes. Kúpu domu Počiatek podľa vlastných slov financoval z úveru v roku 2018 a časom ju vraj predá.

Počiatek si posledné roky užíval. Nový Čas ho pred rokom zachytil na oslave narodenín manželky Ivany, ktorá sa po jeho boku ukázala v outfite za desiatky tisíc eur.

Príde Počiatek predsa len o svoju vilu? Pomôcť by nám mohli samotní Francúzi
Igorovi Matovičovi nahnal pred voľbami plusové body jeho výjazd do Cannes k luxusnej vile exministra financií Jána Počiatka. Hoci sa na videu zastrájal, že Slovensko mu vilu zhabe, zatiaľ sa tak nestalo. Podľa Beblavého by nám v tom ale mohli... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Obáva sa Počiatek o zaistenie svojho majetku?

Biznis partneri Ján Počiatek (vľavo) a Robert Kaliňák. Zdroj: FB / Ján Počiatek


Môže stáť za súdom Počiatkovcov obava zo zaistenia majetku? „Dôvodom môže byť aj snaha o ochranu spoločného majetku pred exekúciou či zhabaním majetku, pokiaľ by sa BSM vysporiadalo dohodou tak, že jeden z manželov by sa zriekol napr. určitých nehnuteľností v prospech druhého. Vysporiadanie sa vykonáva vo vzťahu k majetku, ktorý manželia nadobudnú za trvania manželstva,“ dodal na margo chystaného kroku Počiatkovcov advokát Bános.

Ministri a obchodníci. Kaliňák a Počiatek
Akciou Očistec sa spustila lavína obvinení a celá „chobotnica“ mafie na Slovensku sa postupne obnažuje. Ukazuje sa postupne kam až siahali jej chápadlá a kto všetko bol aktívny v tejto schéme. Väčšinu tejto siete však už v minulosti odkryl nebohý... Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Natália Sollárová

Aj toto vlastní Ján Počiatek

Vila v Cannes

- kúpil ju v roku 2018 za 3,2 milióna eur. Má 9 izieb, 379 štvorcových metrov a pozemky v okolí s rozlohou 1 263 m2. Zaplatiť za ňu mal 3,2 milióna eur a financoval ju vraj aj z úveru. Pred voľbami sa pred ňu postavil Igor Matovič a označil ju za majetok Slovenskej republiky, no doteraz sa okolo nej nič nedeje.

Dom v Bratislave

- Rozľahlý pozemok v bratislavskom Starom Meste vlastní Počiatek už od roku 2002. Dom skolaudoval v roku 2009 a stojí na pozemku 266 m2 a záhradu má vo veľkosti 464 m2. Pôsobí ako nedobitná pevnosť, ktorá má mať 12 spální, ale aj saunu či bazén.
Manželia Ivana a Ján Počiatkovci


  • majú dve dcéry Kristínu a Karlu

  • zosobášili sa v roku 2005 a v roku 2006 Počiatek vstúpil do politiky

  • riešili sa aj manželské problémy Počiatkovcov, čo oni popierali

  • Počiatková je známa tým, že si potrpí na luxusný život a často má na sebe veci za desaťtisíce eur

  • radi chodili na luxusné dovolenky na Maldivách

  • Počiatek odišiel z parlamentu v roku 2016


Počiatek je nahratý. Na Kočnerovom videu spolu s Trnkom preberá korupčné kauzy na najvyšších miestach!
Bývalý minister financií a ex-minister dopravy, Ján Počiatek je ďalší z aktérov na jednej z nahrávok z Kočnerovho archívu. Záznam robený zrejme skrytou kamerou v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku odhaľuje, ako sa obaja... Čítať ďalej
29 | 11 | 2019 | René Skalný