Nemecko sa pridáva ku krajinám, ktoré testujú vakcínu na Covid-19
14 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Nemecká biofarmaceutická spoločnosť CureVac v pondelok uviedla, že zaregistrovala prvého účastníka štúdie fázy 2b/3 kandidáta na vakcínu na Covid-19, ktorá hodnotí jej bezpečnosť a účinnosť u dospelých, informuje portál RT.




"Randomizovaná a placebom kontrolovaná štúdia s názvom Herald môže zahŕňať viac ako 35 000 účastníkov v Európe a Latinskej Amerike," oznámila spoločnosť so sídlom v Tübingene. Dodala, že prvý účastník bol zaradený do pivotnej štúdie kandidáta na mRNA vakcínu CvnCoV.

„Zahájením rozhodujúcej štúdie Fázy 2b/3 sme dosiahli ďalší dôležitý míľnik vo vývoji nášho kandidáta na vakcínu,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti CureVac Dr. Franz-Werner Haas a dodal, že doteraz dosiahnuté údaje o klinickej bezpečnosti a imunogenicite vyzerajú nádejne. "Dúfame, že tento pokus bude aj naďalej demonštrovať vplyv technológie mRNA a našej vakcíny na prevenciu Covidu-19 a na pomoc pri prekonávaní tejto pandémie."

Analytik Bošňák: „Súčasné opatrenia, niekde aj tvrdšie, sa mali prijať oveľa skôr!“
Blížia sa Vianoce a u nás sa nedarí dostať COVID-19 pod kontrolu a začať stláčať nepriaznivé čísla smerom dole. Ba práve naopak, krivka nakazených začína opäť rásť. Slovensko ťahajú do zlých čísiel najmä šialene horiace... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Subjekty vo veku 18 rokov alebo staršie budú zaradené do viacerých miest a dostanú dvojdávkovú schému buď SARS-CoV-2, alebo placebo.

CureVac plánuje preukázať účinnosť CVnCoV pri prevencii prvých epizód potvrdených prípadov koronavírusu a pri prevencii stredne závažných až závažných potvrdených prípadov u účastníkov, ktorí nikdy neboli infikovaní. Účastníci budú po skúške naďalej sledovaní v jednoročnej rozširujúcej štúdii.

Spoločnosť začala vyvíjať vakcínu v januári 2020, pričom touto zlúčeninou bola optimalizovaná nechemicky modifikovaná mRNA. CureVac kóduje prefúzne stabilizovaný špičkový proteín vírusu.

Kremeľ tvrdí, že zahraničné štáty a farmaceutickí giganti vedú informačnú vojnu s cieľom diskreditovať vakcínu Sputnik V
Zahraničné národy financujú pseudovedeckú propagandistickú kampaň na diskreditáciu priekopníckej ruskej vakcíny proti Covid-19 Sputnik V, uviedol Kremeľ ako aj ruská armáda, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Klinické skúšky fázy 1 a 2a sa začali v júni, respektíve septembri. Priebežné údaje z fázy 1 v novembri ukázali, že CVnCoV bol „všeobecne dobre tolerovaný pri všetkých testovaných dávkach a vyvolával silné protilátkové reakcie,“ uviedla spoločnosť.

V polovici novembra Európska komisia oznámila dohodu o dodávkach s CureVacom pre 405 miliónov dávok vakcíny pre členské štáty EÚ.

Covid len spustil proces prirodzeného výberu, tvrdí ruský expert
14 | 12 | 2020 | Diana Zaťková