Na pobreží Kaspického mora sa objavilo niekoľko stoviek mŕtvych tuleňov a nikto nevie prečo (VIDEO)
14 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Na plážach Dagestanu bolo nájdených 272 ohrozených tuleňov kaspických, pričom príčina smrti morských cicavcov je zatiaľ neznáma, informuje portál RT.


Kaspické more vyplavilo na plážach v ruskom meste Sulak až 272 tiel tuleňov, uviedla ruská Federálna agentúra pre rybolov, pričom dodala, že tulene sú súčasťou zoznamu ohrozených druhov IUCN.



Skupina vedcov bude teraz viesť vyšetrovanie v súvislosti s príčinou smrti cicavcov. Medzi teórie uvádzané odborníkmi patria nepriaznivé poveternostné podmienky, rýchle šírenie choroby alebo špinavá voda.

Kaspické more je najväčšie jazero na svete hraničiace s Azerbajdžanom, Iránom, Kazachstanom, Ruskom a Turkménskom. Najviac známe je pre svoj kaviár a olej, pričom je domovom mnohých zvierat, ktoré sa nenachádzajú nikde inde na svete.

Začiatkom tohto roka sa objavilo na Kamčatke niekoľko stoviek mŕtvych morských živočíchov, pričom miestni obyvatelia uviedli, že na plážach objavili mŕtve ryby, krevety a kraby. Kamčatka je známa svojou nedotknutou prírodou a je taktiež uvedená na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Ruská ponorka Vladimir Monomach prvýkrát odpálila medzikontinentálne balistické rakety Bulava (VIDEO)
Jedna z najmodernejších ruských ponoriek triedy Borej, Vladimir Monomach, v rámci nedávneho vojenského výcviku vôbec prvýkrát vyskúšala salvu štyroch medzikontinentálnych balistických rakiet, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Marek Molnár