Belousovová: NATO presúva armádu na hranicu Ruska, tak kto komu hrozí?
14 | 12 | 2020 I Michal Filek

Bývalá podpredsedníčka SNS Anna Beousovová sa pýta, pred kým chce vláda chrániť Slovensko na západnej hranici Ruska, keď tam presúva vojenskú techniku NATO. Napísala to na svojom facebooku.




"Mnohí ste v poslednom čase zdieľali videá a fotografie o presune vojenskej techniky cez územie Slovenska v smere zo západu na východ. Nešlo len o presuny slovenskej armády, ale aj cudzích vojsk. Na stránke MO SR sa môžete dočítať, o čo ide. Jedná sa o vojenskú operáciu, ktorá má vraj predovšetkým výcvikový a obranný charakter," píše bývalá politička.



Slovensko sa vraj operácie zúčastňuje spolu s ôsmimi ďalšími krajinami. A čo je, podľa nej, najzaujímavejšie, slovenské ozbrojené sily sa operácie zúčastňujú od roku 2018, pričom mandát na účasť bol schválený až do jej ukončenia!




"Takže od čias , keď tu bola vláda Fica - Smeru spolu so SNS a Mostom. Rezort obrany vtedy ovládali tzv. "prorusky orientovaní národniari" Andreja Danka, ktorý sa na môj vkus až nechutne pchal Rusom do zadku. Ako ukazujú súvislosti, bolo to z jeho strany len vypočítavosť a pokrytectvo v snahe získať voliča, ktorý nie je naladený nepriateľsky voči Rusku," uviedla národniarka.


Blaha: Matovič je ako Neprebudený, všetci ho majú za blázna a on si myslí, že je Mesiáš
Ľuboš Blaha v noci na facebooku znovu perlil. Opäť si to odniesol Igor Matovič. "Prosím ušetrite nás vášho fňukania. Nikto na to nie je zvedavý. Buď odstúpte a prenechajte vládu iným. Alebo sa správajte ako chlap a prestaňte ukazovať prstom na... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Michal Filek

Ak, podľa nej, nabudúce bude zase niekto z tejto pseudonárodnej strany znovu rečniť proti NATO a západu a "liezť niekam Rusom", máme si spomenúť na tie transporty vojenskej techniky cez naše územie .




"Ak mám niekoho rád a považujem ho za priateľa, nebudem mu predsa pri hraniciach demonštrovať svoju vojenskú silu! A na záver: Táto vojenská opozícia, schválená v roku 2018, keď MO SR ovládal Danko, má vraj obranný charakter. Vážení národniari spolu s obyčajnými ľuďmi, dovoľte sa opýtať : Pred kým ste chceli a chcete brániť Slovensko na západnej hranici Ruska? Je Rusko pre nás podľa vás hrozbou, tak ako si to myslí pani prezidentka? Podotýkam, že nie Rusko presúva svoju armádu na východ, cez celú Európu, ale naopak členské krajiny NATO, vrátane Slovenska. Tak kto komu hrozí, kto koho provokuje?" dokončila Anna Belousovová.


Prezidentka odcestovala do Vatikánu, stretne sa s pápežom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová odcestovala v nedeľu na svoju prvú oficiálnu návštevu Svätej stolice. V pondelok (14. 12.) sa stretne s pápežom Františkom. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR