Rusko sa vysmieva „nepodloženým“ sankciám USA proti čečenským športovcom a charite
13 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Moskva odmietla „nepodložené“ americké sankcie na niekoľko čečenských športových organizácií a charitu, ako aj ďalší sankčný balíček zameraný proti čečenskému lídrovi Ramzanovi Kadyrovovi, informuje portál RT.


Americké úrady cez Medzinárodný deň ľudských práv potrestali niektorých Rusov ďalšou dávkou sankcii, informovalo ruské ministerstvo zahraničia v piatkovom vyhlásení s odvolaním sa na oznámenie ministerstva financií USA.

Ministerstvo označilo tento krok ako „netaktný trik“ zameraný na vykreslenie Rusov ako „porušovateľov ľudských práv“. Aj keď ministerstvo označilo obmedzenia za „nepodložené“ a „zbytočné“, vtipne poznamenalo, že americkí úradníci zjavne „nemali nedostatok fantázie“, keďže si zo všetkých možných inštitúcii vybrali práve futbalový klub.

Ruská ponorka Vladimir Monomach prvýkrát odpálila medzikontinentálne balistické rakety Bulava (VIDEO)
Jedna z najmodernejších ruských ponoriek triedy Borej, Vladimir Monomach, v rámci nedávneho vojenského výcviku vôbec prvýkrát vyskúšala salvu štyroch medzikontinentálnych balistických rakiet, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Marek Molnár


Americkí predstavitelia vo štvrtok zaviedli ďalšie sankcie zamerané na ľudí, ktorí sú „zapojení do závažného porušovania ľudských práv“ v rôznych krajinách od Haiti cez Jemen až po Rusko. Na zozname bol uvedený aj líder Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov.

USA sa tiež rozhodli uvaliť sankcie proti nadácii Achmat Kadyrov, ktorá ma za cieľ pomáhať chudobným.

Ruské ministerstvo zahraničia ďalej poznamenalo, že americkí predstavitelia už v minulosti uvalili obmedzenia na plavecký bazén v Moskve. Bazén pod holým nebom s názvom „Chaika“, ktorý sa nachádza v centre Moskvy, sa objavil na čiernej listine USA v roku 2016, keď americkí úradníci uvalili sankcie na spoločnosti pridružené k niekoľkým ruským bankám.

Čaká nás najhoršia recesia za posledných 80 rokov, varuje šéf OSN
Podľa generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa je sociálny a ekonomický dopad pandémie Covid-19 obrovský a stále rastie, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Marek Molnár