Prezidentka odcestovala do Vatikánu, stretne sa s pápežom
13 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová odcestovala v nedeľu na svoju prvú oficiálnu návštevu Svätej stolice. V pondelok (14. 12.) sa stretne s pápežom Františkom.


Okrem Svätého Otca sa hlava štátu stretne s emeritným kardinálom Jozefom Tomkom a rokovať bude so štátnym sekretárom Svätej stolice Pietrom Parolinom. Po oficiálnych stretnutiach vo Vatikáne prezidentka navštívi Baziliku sv. Klimenta, v ktorej položí kvety k hrobu sv. Cyrila.

Členom delegácie prezidentky je aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), ktorý bude hlavu štátu sprevádzať počas jej prvej oficiálnej návštevy Vatikánu. "Spolu s prezidentkou sa minister zúčastní na osobnej audiencii u pápeža Františka a rokovaní so štátnym sekretárom Svätej stolice, kardinálom Pietrom Parolinom. V programe je tiež stretnutie s kardinálom Jozefom Tomkom," informoval TASR tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

PRIESKUM: Sulík v popularite dobehol Pellegriniho. Matovič a Kollár padajú
Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 63 percent a nedôveruje 35 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 18. do 25.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR