Prezident Vladimír Putin nevylučuje "širokú" amnestiu v Rusku
11 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Vladimír Putin verejne pripustil, že sa „pozrie“ na vyhliadky na širokú amnestiu v Rusku.


Takto reagoval na návrh jedného z účastníkov stretnutia s členmi Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv. Prezident súhlasil s tým, že je potrebné „pozrieť sa“ na vyhliadky na uskutočnenie „širokej amnestie“ v Rusku. Informuje portál tass.ru.


„Pokiaľ ide o širokú amnestiu, musíme sa na to dobre pozrieť,“ odpovedal prezident na zodpovedajúci návrh jedného z účastníkov stretnutia. Podľa Putina by sa na tento nástroj nemalo zabúdať a mal by sa používať. „Musíte sa len pozorne pozrieť a pochopiť, ako bude súviesť amnestia s pocitmi obetí násilných činov a s tým, že tí, ktorí sa proti nim dopustili akýchkoľvek priestupkov, budú slobodní,“ dodal Vladimír Putin s tým, že „ako prejav humanizmu je to potrebné prerokovať“.

Putinov bratranec založil novú politickú stranu, pričom plánuje kandidovať v najbližších parlamentných voľbách
Príbuzný ruského prezidenta Vladimira Putina vytvára novú politickú stranu s názvom "Rusko bez korupcie". Toto nie je prvá politická strana podnikateľa Romana Putina, pričom už v minulosti bol súčasťou rôznych neúspešných strán, informuje portál... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Marek Molnár


jedna z diskutujúcich tiež predniesla návrh na sprehľadnenie postupu prijímania zamestnancov do verejných monitorovacích komisií, pretože teraz sa podľa nej ochrancovia ľudských práv často do nich nedostanú a ich miesto zastávajú funkcionári, ktorí iba formálne vykonávajú inšpekcie vo väzniciach. Putin súhlasil, že na takýchto pozíciích by mali byť „ľudia s láskavým srdcom, ktorí pomáhajú, ktorí sa o to usilujú“. „Uvidím, ako sa to v praxi formuje,“ dodal.

Vladimír Putin tiež pripomenul, že za posledných 20 rokov sa vek chovancov väzníc v Rusku znížil na polovicu a počet ľudí, ktorí sú uväznení, sa znížil štvornásobne. „Všetky tieto úspechy, ak to môžem povedať, boli do veľkej miery spojené s humanizáciou tejto oblasti aj s činnosťami v oblasti ľudských práv,“ poznamenal prezident. ...

Putin nariadil spustiť masové očkovanie
04 | 12 | 2020 | Diana Zaťková