Pellegrini pochybuje o Matovičovej mentálnej výbave
10 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Expremiér je v ofenzíve, neprejde deň, aby sa neozval s kritikou. Najnovšie vyslovil Peter Pellegrini dosť silné pochybnosti.


"Krajina aktuálne nemá riadne fungujúcu vládu ani lídra, premiér Igor Matovič sa len vyhovára, nie je schopný urobiť riadne rozhodnutie a nie je schopný zaň niesť zodpovednosť. Vyhlásil to nezaradený poslanec parlamentu a expremiér Peter Pellegrini. Jeho výroky si všimol web spravy.pravda.sk.

Pellegrini opätovne vyzval Matoviča, aby odovzdal riadenie krajiny niekomu inému. „Je to alibista, amatér a neschopný človek, u ktorého máme pochybnosti, či je aj mentálne pripravený, aby túto situáciu zvládal,“ uviedol.

Predseda Hlasu zdôraznil, že vo štvrtok po prvý raz prekročil denný prírastok nakazených na ochorenie Covid-19 hranicu 3-tisíc. Tvrdí, že Slovensko čelí v aktuálnej situácii najhoršej kombinácii, a to kombinácii rekordného počtu nakazených s rozvratom vlády.

Pellegrini: Matovič vnáša do riadenia štátu chaos a ako vždy hľadá vinníkov
Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) vnáša do riadenia krajiny chaos a ako vždy hľadá vinníkov. Tvrdí to predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | tasr


„Krajina dnes nemá vládu, ktorá má veci pevne v rukách a mám pochybnosť, že krajinu niekto v tejto chvíli aj reálne riadi a nesie za jej chod aj zodpovednosť,“ uviedol.

Expredseda vlády tvrdí, že líder a premiér by sa mal vedieť postaviť pred ľudí, informovať o rozhodnutiach a opatreniach, stáť si za tým, vysvetliť opatrenia, požiadať ľudí o ich rešpektovanie. Rovnako by mal vedieť ľudí ubezpečiť, že im štát pomôže, ak im dôsledky pandémie poškodia podnikanie a živobytie.

Kritizoval tiež hádky v koalícii, spory predsedu vlády s členmi vlády sú podľa neho len na úkor občanov. Podotkol, že Matovič dokopy nič neurobil a keď začali prudko rásť čísla, hľadá vinníka. Odmieta, že by za zlé výsledky mohla prezidentka.

„Neobstojí argument, že premiér prehral boj s pani prezidentkou,“ podotkol a poukázal na jej staršie vyjadrenia, ktorými sa snažila premiéra usmerniť.

Smer chce podpisy za odvolanie vlády vyzbierať začiatkom roka. Aj s Pellegrinim
Opozičný Smer-SD by chcel začať zbierať podpisy na iniciovanie referenda o skrátení volebného obdobia Národnej rady (NR) SR na prelome januára a februára budúceho roka. Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal šéf strany Robert Fico.... Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | tasr