Odborník: rakovinu, Parkinsona, epilepsiu vie kanabis nielen spomaliť, ale aj zastaviť
10 | 12 | 2020 I Timotej Dudka
O konope ako o veľmi účinnom liečebnom prostriedku sa hovorí mnoho rokov. Čo všetko je ním možné liečiť prezradil člen expertnej komisie pri Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR a vedúci výskumu a vývoja spoločnosti CannaCare Jan Martin Paďouk v relácii Face to Face.




Ako píše web instory.cz, konope a kanabinoidy sú dnes fenoménom. Čo všetko sa dá ich pomocou liečiť alebo eliminovať? Na to sa pýta mnoho ľudí, ktorí trpia napríklad rakovinou, Parkinsonovou chorobou, Alzheimerovou chorobou alebo napríklad epilepsiou. Niektorí už formu "liečby" vyskúšali, iní váhajú.

"Ide hlavne o väzbu na endokanabinoidový systém. Ide v podstate o bunkovú sústavu takzvaných S receptorov. Tento systém je akousi fyziologickou reguláciou iných životne dôležitých funkcií. Ide napríklad o centrálnu nervovú sústavu, imunitný systém a môže to regulovať potrebnú tráviacu sústavu," vysvetlil Ján Martin Paďouk, ktorého spoločnosť CannaCare sa úspešne venuje pomoci ľuďom, ktorým buď bežná liečba nestačí, alebo chcú ísť inou cestou.

OSN odstraňuje kanabis zo zoznamu nebezpečných drog
04 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


"My určite nikoho do ničoho nenútime a ani nehovoríme napríklad onkologickým pacientom, aby prestali s chemoterapiami alebo ožarovaním. Naopak, je dobré, ak napríklad pacient konzultuje tieto veci so svojím ošetrujúcim lekárom," podotkol Paďouk s tým, že u mnohých lekárov nachádza táto cesta podporu, hoci stále tu sú aj odborníci, ktorí odrádzajú pacientov od alternatívnej formy liečby.

Výsledky liečby či eliminácia rôznych ochorení u mnohých klientov sú preukázateľné a reálne. "Napriek tomu nemôžeme tvrdiť, že by kanabinoidy boli nejaký všeliek. Takto to nefunguje. Aj keď verejnosťou sú kanabinoidy často takto vnímané, že je to zázračný liek, ktorý vylieči všetko. Tak to celkom iste nie je. Smerov, v ktorých môžu pomôcť, je však celý rad," uviedol odborník.

Paďouk konštatoval, že je stále veľa ľudí, ktorí vnímajú užívanie kanabisových produktov na liečebné účely ako akési "fetovanie". A sú takto označovaní aj ľudia, ktorí nikdy neužili akúkoľvek drogu.

Po užití vakcíny nastala paralýza tváre
09 | 12 | 2020 | Diana Zaťková