Jana Kissová: To, čo tvrdí premiér, je klamstvo
10 | 12 | 2020 I Petra Demková

Jana Kissová zastúpila v utorok na Ústrednom krízovom štábe, kde sa rozhodovalo o lockdowne, predsedu SaS, Richarda Sulíka. Dnes, po tlačovej besede premiéra Matoviča, hlavného hygienika a ministra zdravotníctva, pohár pretiekol. Slová premiéra označila Kissová za koncentrované klamstvo.


„Dlho som mlčala,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti bývalá poslankyňa NRSR, „pretože som nechcela prilievať olej do ohňa ... navyše nie som fanúšikom FB prestreliek... No na tak koncentrované klamstvo aspoň v pár bodoch reagovať musím. Nie je pravdou, že som sa na Ústrednom krízovom štábe k navrhovaným opatreniam neozvala,“ reaguje na slová premiéra Matoviča, ktorý sa na tlačovej besede na ktorú čakalo celé Slovensko, vyjadril, že na ÚKS nikto z prítomných zástupcov koaličných strán nevyslovil žiadnu výhradu voči navrhovaným vianočným opatreniam, ani proti nim nehlasoval. Kissová však píše opak: „Opakovane, aj včera niekoľkokrát, som namietala a navrhovala postupovať podľa sofistikovaneného plánu. Regionálne, cielene, podľa semaforu. Bolo to zamietnuté a návrh Igora Matoviča som nepodporila. Rovnako moji kolegovia.“

Oznámili zatvorenie terás a obchodov. Lyžovať sa bude ďalej
Minister zdravotníctva a hlavný hygienik oznámili opatrenia, ktoré nazvali nie celkom typický lockdown. Mobilitu ľudí neobmedzili. Už v piatok sa zatvoria letné terasy, od 21. decembra budú môcť byť otvorené len nevyhnutné prevádzky. Minimálne tri... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Michal Filek


Ani s nákupom testov, ktorým je poverený minister hospodárstva, Sulík, to podľa Jany Kissovej nie je tak, ako to na tlačovej besede prezentoval premiér. „Nie je pravdou, že náš rezort dostal úlohu zaobstarať testy 18.11. Vláda opravovala svoje uznesenie na vykonateľné, ktorým nás touto úlohou zaviazala, až 4.12. a to po tom, čo tú úlohu nedokázal zabezpečiť rezort vnútra. Ten tú úlohu dostal začiatkom novembra, no po týždni to zrejme vzdal,“ píše bývalá poslankyňa.

Na zvyšok toho, čo sa na tlačovke povedalo, nemieni už ani reagovať. „Na ostatné reagovať nebudem, škoda reči,“ napísala.

Belousovová: Stali sme sa absolutistickou monarchiou a ani sme si to nevšimli?
09 | 12 | 2020 | Michal Filek