"Igor Matovič klame, až sa mu z úst práši," hovorí Blaha
10 | 12 | 2020 I Michal Filek

Ľuboš Blaha včera v noci opäť písal. Tentoraz bolo témou klamstvo. Konkrétne klamstvo na najvyššom poschodí našej vlády, v kancelárii premiéra Matoviča. A aký je výsledok? Očakávaný: "Niet väčšieho klamára v tejto Mliečnej dráhe ako Igor Matovič. Už to vidí každý. Mal by s hanbou odstúpiť. Okamžite."




Premiér dnes (v stredu, pozn. red.) na tlačovke tvrdil, že zástupcovia SaS na krízovom štábe nekritizovali navrhnuté opatrenia a ani proti nim nehlasovali. Jana Kiššová, ktorá zastupovala SaS, pred chvíľou napísala status, kde hovorí, že zo strany Matoviča ide o "koncentrované klamstvá" a vraj sa SaS ozývala a hlasovala proti opatreniam. Toto nie je prvýkrát, čo sa Matovič v snahe potopiť koaličného partnera uchýlil k bohapustému klamaniu. Naposledy tvrdil, že školy sa neotvoria, pretože SaS neprišlo s riešením. V skutočnosti ale poslankyňa SaS Jana Cigániková odhalila, že školy neotvoril preto, lebo sa mu Richard Sulík neospravedlnil. Hanba na tri zimy."





Matovič, podľa Blahu, klame neustále. Stačí si vraj spomenúť, ako pred povinným celoplošným testovaním sľuboval, že ak si necháme vytrieť nos, Vianoce si užijeme v kľude a bez lockdownu. Dnes platí presný opak. Zatvára obchody a núti ľudí ďalej sa testovať. Ľudí surovo oklamal.




Prezidentka vníma výroky premiéra ako snahu prehodiť zodpovednosť na druhého
10 | 12 | 2020


 

"Matovič spolu s Mikasom dnes klamali aj na tlačovke, keď sa ich pýtali na to, či nezatvárajú terasy reštaurácií len preto, aby sa mstili za rebéliu reštaurácií. Mikas rezolútne odpovedal, že nie a vzápätí skonštatoval, že mu je ľúto, že takto "trestajú" aj tie reštaurácie, ktoré pravidlá dodržiavali. Čiže ide o trest, ide o pomstu, ide o ďalšie klamstvo Matoviča a jeho ľudí."






Aj o prezidentke Čaputovej, podľa poslanca, Matovič klame. Vraj ona sabotovala testovanie, pričom presný opak je pravdou. "Keď mohla zastaviť armádu, neurobila to a celoplošné testovanie sa konalo. Akurát si dovolila povedať to, čo všetci - že by testovanie nemalo byť násilné. Nebola proti testovaniu - nikdy. Matovič klame, klame a klame."




Klamal aj o testoch, ktoré mal nakúpiť Sulík. Vraj je Sulík babrák, lebo to nestihol. V skutočnosti sa ale ukázalo, že zlyhalo ministerstvo zdravotníctva, ktoré patrí OĽaNO, lebo poslalo zlú špecifikáciu. Opäť klamstvo Matoviča v priamom prenose.






Spomenúť si máme aj na jeho stalinské čistky v prokuratúre a polícii, resp. jeho útoky proti opozícii. Klamal, že on s tým ako premiér nič nemá a že to všetko je len normálna policajná práca. "A potom z neho vyšlo, že "čistíme Slovensko od mafie" a odkázal opozičným lídrom, že nech "šúchajú nožičkami" a že si po nich príde NAKA. Čiže ide o jeho akcie, jeho pokyny, jeho mafiánske praktiky. A on zase klamal. On proste klame stále. Je to jeho modus operandi."




Doktor Bukovský vyzýva OĽANO, aby vymenilo Matoviča
Doktor Igor Bukovský vyzýva poslancov OĽaNO , aby vymenili Igora Matoviča na poste predsedu vlády. „Vzhľadom na tú spoločenskú a ekonomickú situáciu sa javí ďalšie zotrvanie terajšieho predsedu vlády na svojej pozícii ako neudržateľné,“ konštatuje... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Ivan Čeredejev


Matovič, podľa Blahu, zaprel ešte aj sudcu Klimenta. Vraj ho vlastne ani nepozná a ani ho nechcel za generálneho prokurátora. Potom sa ukázalo, že sa spolu stretávajú. Na koaličných radách na ňom trval až do poslednej chvíle. "Každý vie, že Klimenta pretláčal Lipšic, ktorý je stále Matovičova spojka v trestných veciach. A bol to Klimentov synovec Repa, ktorý kedysi zastavil konanie proti Matovičovi za krivé obvinenie. Samé Matovičove lži."






Ľuboš Blaha si myslí, že on klame celý život. "Klamal, keď vravel, že nepáchal daňové podvody - pritom s matkou podľa svojho daňového priznania najazdil 223 tisíc kilometrov za rok, čo by mamka nedala ani ako profesionálny kamionista. Klamal s prepisovaním svojej firmy na bieleho koňa. Zatajoval kšefty s Majským. Klamal Procházkovi, keď si ho tajne nahrával. A podvádzal ešte aj pri diplomovke. On klame nepretržite. Pamätáte si starý výrok Slotu o Mečiarovi? Myslím, že dnes ho možno použiť úplne v pohode na Matoviča. „Matovičovi sa nedá veriť ani slovo. A keby už aj ležal v truhle, pre istotu by som mu dal ešte pod nos zrkadlo, či je ozaj mŕtvy.“ Asi tak."




Jana Kissová: To, čo tvrdí premiér, je klamstvo
Jana Kissová zastúpila v utorok na Ústrednom krízovom štábe, kde sa rozhodovalo o lockdowne, predsedu SaS, Richarda Sulíka. Dnes, po tlačovej besede premiéra Matoviča, hlavného hygienika a ministra zdravotníctva, pohár pretiekol. Slová premiéra... Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Petra Demková