Hlina: Matovič nemôže zatvoriť lanovky, ak si to jedna finančná skupina neželá
10 | 12 | 2020 I Michal Filek

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina sa na svojom facebookovom profile snažil nájsť logiku protipandemických opatrení, ktoré včera oznámil Igor Matovič a spol. A čo mu z toho vyšlo? "Deti zostanú doma, ale lanovky pôjdu. To, že lanovky pôjdu, sa dalo čakať nielen preto, že Kollárovi na tom záleží. Matovič si nemôže dovoliť zatvoriť lanovky, ak si to jedna finančná skupina neželá. Finančná skupina, ktorá má po šuflíkoch zmenkové operácie Matovič - Arca."




Matovič sa ale, podľa Hlinu, vypomstil reštauráciám. Aj tým, ktoré nemali celoročné presklené terasy, ale poctivo dodržiavali to, že zákazník má sedieť či stáť v exteriéri.






"Celý ten lockdown vyzerá z určitého pohľadu aj ako spôsob ako zmierniť tlak na kamoša Borisa Kollára. Takto vyzerá pomaly ako obeť, chudák, ktorý, ak chce nechať zapnuté lanovky, tak je obmedzovaný a zákazníkom musí kontrolovať testy. To som zvedavý, ako ujovia vlekári budú kontrolovať testy. Ako si lyžiari dajú zakaždým dole rukavice a ukážu ten slávny modrý papierik. Či sa ráta s tým, že stačí raz a vlekári si ho už v tej helme budú pamätať?"




Smatana: "Nie zdravotníctvo, ale zdravie občanov a ich bezpečnosť nie sú prioritou štátu"
Analytik Martin Smatana pre denník N napísal veľmi kritický názor. Uviedol v ňom, že jeho presvedčenie, že zdravotníctvo nie je prioritou tohto štátu, bol omyl. V skutočnosti totiž nie je prioritou štátu zdravie ľudí a ich bezpečnosť. Toto... Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Michal Filek


 

Zatvorenie obchodov je vraj nastavené tak, aby sa stihlo aj najväčšie nákupné šialenstvo, tzv. Zlatá nedeľa. "Zaujímavé, toľko pravoverných, svätých vo vládnej koalícii, ale počas štvrtej adventnej nedele sa ľudia pôjdu vyzabíjať nákupnými vozíkmi do “šopingov”. Corona asi vtedy bude spať."






Hlina vraj netušil, že corona tiež nastupuje do práce v pondelok. Aká je vraj tá slávna epidemiologicka logika v tom, že nákupné šialenstvo v šopingoch áno, ale párik pri vianočnej kapustnici vonku pri stand by stolíku už nie? Prečo deti do školy nie ale lanovky áno?






Takže vyzerá to, že zadanie bolo:


1/ deti nechať stále doma,


2/ doraziť gastro,


3/ pomôcť Borisovi a spol, aby nebol za chrapúňa, ale za obeť,


4/ unakupovať sa, čo to dá,


5/ pripraviť si výhovorky a zoznam vinníkov.


️Tak toto je ten lockdown, ktorý vlastne už nemal byť, lebo však sme tu mali atomovú zbraň. A nezabudnite: v januári zas pokračujeme. Opäť vyčerpávajúce dvojhodinové tlačovky spolu s vystrašenými submisívnymi postavičkami v pozadí a samozrejme: výhovorky a označovanie vinníkov. Vinníci (obete) sú však jasní už teraz: deti, kultúra, šport, gastro, prezidentka, Sulík," dokončil Hlina.


Chmelár: Matovič? Nemá zmysel sa s ním baviť, treba sa ho zbaviť
Eduard Chmelár vo svojom statuse na facebooku píše, že Igor Matovič mal pred národ predstúpiť, pokľaknúť na kolená a prosiť o prepáčenie. "Odkaz, ktorý však adresoval verejnosti, bol dostatočne zvrátený na to, aby ho raz z toho úradu vyhnali... Čítať ďalej
10 | 12 | 2020 | Michal Filek