Zuzana Čaputová valcuje! Verejne ju vychválila aj smeráčka Monika Beňová
09 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Popularita naše prezidentky v týchto neľahkých koronavírusových časoch zrejme rastie. A to najmä zásluhou jej empatie, racionality a slušnosti. Okrem bežných ľudí si to myslí aj europoslankyňa za opozičný Smer-SD Monika Beňová.


Podľa Moniky Beňovej má prezidentka okrem empatie racionality, slušnosti aj rešpekt nielen medzi ľuďmi, ale aj politikmi. A to aj napriek tomu, alebo možno vďaka tomu, že sa dostáva do čoraz častejších názorových stretov s Igorom Matovičom, informuje portál dnes24.sk.
Podľa Beňovej je Matovič náš národný tragéd

Hlava štátu naposledy v rádiu Expres odkázala premiérovi, aby dal radšej ruky preč od riešenia koronakrízy a venoval sa niečomu inému. Kým Matoviča tieto jej slová nepotešili, opozícia jej tlieska. A tvrdá kritika prezidentky na adresu premiéra Matoviča nezostala bez odozvy ani na facebooku, kde ju nečakane vrelo pochválila zakladajúca členka Smeru Monika Beňová. „Má pravdu a je skvelé, že aspoň jeden, v tomto prípade hrdo vravím jedna, z troch najvyšších ústavných činiteľov má empatiu a ponúka racionálne a kompetentné riešenie,“ napísala europoslankyňa Beňová na záver svojho statusu na sociálnej sieti.

Ešte predtým ale Matovičovi uštedrila pár kritických slov. „Premiér I. Matovič sa opäť verejne poľutoval (aj keď nikto netušíme za čo) a sám seba dramaticky prirovnal k „dohryzenému psovi“, tragéd náš národný. Pán premiér, nie ste pes. Ste len proste nekompetentný a nemáte plán. Uchýliť sa k obviňovaniu prezidentky a zaradiť ju na zoznam Vašich názorových nepriateľov zrejme nikoho súdneho ani neprekvapilo.“ A ešte dodala, že prezidentka mu povedala len to, čo si myslia už takmer všetci - nech riešenia prenechá schopnejším, pričom Čaputová, podľa nej, ponúka racionálne a kompetentné riešenie v slovenskej politike neobvykle slušným a profesionálnym spôsobom.



„Celý svet rieši COVID a my riešime pána premiéra alebo vzťahy v koalícii,“ šokuje Čaputová
Riešenie koronakrízy sa na Slovensku stále viac stáva témou číslo jeden. A to najmä preto, že pokyny a nariadenia zo strany vlády sú stále chaotické a vlastne nikto poriadne nevie, čo a odkedy platí. Trpezlivosť už stráca aj hlava... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Hlavu štátu chváli aj Pellegrini, „útočníkom“ je len Fico

Podobne pozitívne sa na adresu Zuzany Čaputovej vyjadril predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. „Boli sme svedkami vystúpenia prezidentky, ktorá veľmi diplomaticky komentovala súčasné dianie.“ Naopak, pochvalné reči z úst Moniky Beňovej na adresu hlavy štátu sú v kontraste s nedávnymi útokmi jej straníckeho predsedu Roberta Fica. Šéf Smeru-SD prezidentku Čaputovú ešte v októbri ostro kritizoval za to, že podľa jeho názoru mala zastaviť Matovičovo celoplošné testovanie. Vraj v tejto veci zlyhala a obrátila sa chrbtom k národu. „Mohla donútiť duševne nespôsobilého premiéra Matoviča, aby zrušil tresty pre tých, ktorí na rýchlotesty nechcú ísť… Mohla odvolať armádu a celé to zrušiť,“ uvádza sa v straníckom vyhlásení, ktoré komunikoval Robert Fico.

Čaputová mu však odkázala, že aj keď je hlavná veliteľka Ozbrojených síl, takúto právomoc nemá a ona nemôže konať nad rámec toho, čo jej dovoľuje ústava. Ak má o tom niekto pochybnosti, mal by sa obrátiť na Ústavný súd, čo však predseda Smeru neurobil. Až sa zdá, akoby Robert Fico stále nevedel zabudnúť, že to bola práve Zuzana Čaputová, ktorá zahatala jeho plány dostať sa na Ústavný súd. Ešte pred prezidentskými voľbami sa totiž jasne vyjadrila, že šéfa Smeru by do funkcie ústavného sudcu nikdy nevymenovala, dodáva v závere portál dnes24.sk.

Čaputová uzemnila Fica: Môžem konať len v medziach ústavy!
Zdá sa, že expremiér Fico si potrebuje dokazovať svoju veľkosť nielen proti svojmu odvekému rivalovi Matovičovi, ale dlhší čas už aj voči prezidentke. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.