Stačil deň a covid napadol manžela Adely Vinczeovej: Vraj choroba starých, sťažuje sa
09 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Len deň po tom, čo informoval o negatívnom výsledku, si ľahol s štyridsiatkami a silnou zimnicou do postele. U manžela takmer bezpríznakovej Adely Vinczeovej (40) (predtým Banášovej) sa potvrdil koronavírus s oveľa ťažším priebehom, než očakával, informuje portál Blesk.


Nástup ochorenia Covid-19 môže byť pomalý, ale aj bleskový. Druhú variantu počas víkendu zažil moderátor Viktor Vincze (29). Sotva fanúšikov ubezpečil, že napriek pozitívnej manželke mu testy vychádzajú negatívne, a už sa prebudil na druhý deň s nebezpečne vysokou horúčkou.

"Na terase vonku sú vidieť vianočné sviečky. V sobotu som ich nestihol rozmotať, lebo ma večer začalo tlačiť na pľúcach. V nedeľu teplota rovno vystrelila na 40 stupňov. Paralen ju zrazil na 38, ale o dve hodiny neskôr bola zase späť," opísal Vincze pod fotografiou, kde sa lieči pod dekou.



Horúčka ho neopustila ani ďalší deň, kedy sa ukazovateľ teplomera zastavil na 40,1°C. V noci ho trápi šialené zimnica. "Minimálne počas svojho dospelého života si taký stav nepamätám a očividne mi nepomohli ani ranné ľadové sprchy. Vraj choroba starých, obéznych a s inými diagnózami. Dobre teda."

Viktor svojim príbehom rozhodne nechcel nikoho vydesiť, prišlo mu ale rozumné upozorniť na nevypočítateľnosť tejto choroby. "Moja manželka má zatiaľ relatívne pohodový priebeh. Ale táto choroba má, očividne, nepredvídateľné prejavy a je jej jedno, aký máme na ňu názor."

Adela Banášová: Keď mi niečo nevyjde, znamená to, že som to potrebovala zažiť
Robiť rozhovor s moderátorkou Adelou Vinczeovou (rodenou Banášovou) je radosť. Nie je otázka, ktorá by ju obťažovala, nad ktorou by sa nezamýšľala, na ktorú by nemala zaujímavú odpoveď. A pre novinárov je to aj možnosť si uvedomiť, že majú šťastie,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Timotej Dudka