Smrť ekonomiky a demokracie? Podľa Blahu je dnes deň D
09 | 12 | 2020 I Michal Filek

Poslanec Ľuboš Blaha si myslí, že dnes môže vládna koalícia spôsobiť smrť slovenskej ekonomiky, aj smrť demokracie. "Zajtra môžu ohlásiť smrť slovenskej ekonomiky - lebo presne to príde s nekoordinovaným a chaotickým lockdownom. A zároveň môže prísť smrť slovenskej demokracie - lebo presne to príde so splašenými a totalitnými ústavnými zmenami. Zajtra je deň D," napísal poslanec na svojom facebooku tesne pred polnocou.


Matovič, podľa neho, najskôr celý národ nahnal na povinné špajchlovanie, vraj tým porazíme hnusobu. Tváril sa ako intergalaktický hrdina, čo práve uskutočnil Slovenské národné povstanie... A aký je výsledok?


"Tyran chce zrušiť Vianoce a zavrieť nás domov ako škrečkov do klietky. Presne toto z ľudí robia - laboratórne myši. Odskúšali si na nás testovanie - nevyšlo. A tak si odskúšajú, aké to je zavrieť celý národ do domáceho väzenia na šesť týždňov."


Na Slovensku je to vraj čistý chaos, premiérova nenávisť a arogancia. "Zajtra (v stredu, pozn. red.)  budeme všetci ako malé deti čakať pred televíziou, kedy nám rodičia láskavo oznámia, na ako dlho nám zase dajú zaracha - lebo sme neposlúchali. Matovič si koleduje o takú vzburu, akú Slovensko ešte nezažilo."


Koalícia včera neschválila zmeny v prokuratúre, keď poslanec Baránik odišiel s dlhým nosom. Podľa Blahu malo zmysel argumentovať a vyvíjať tlak a upozorňovať, že by nás to vrátilo do urválkovských 50-tych rokov. Je to vraj veľké víťazstvo pre demokraciu a ďalšia rana pre tyrana.


"V stredu ale boj v parlamente pokračuje. Hlasovania odkladajú, ako len vedia - zjavne sú rozbití na črepiny. Zajtra sa rozhodne, či zlikvidujú ústavný súd a či si schvália diktátorské právomoci. Bojujeme ďalej," dokončil Ľuboš Blaha.


Plénum odobrilo úpravy v novele ústavy,definitívne ju má schváliť v stredu
Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní odobrili viaceré pozmeňujúce návrhy k novele Ústavy SR. Definitívne majú o novele ústavy rozhodnúť v stredu (9. 12.) Poslancov ešte čaká hlasovanie o návrhoch k reforme súdnictva.... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR