Pohroma pre kráľovnú Alžbetu II.: Vzbura služobníctva!
09 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Kráľovná Alžbeta II. (94) tradične oslavuje Vianoce na Sandringhamskom panstve v Norfolku. Tento rok kvôli koronavírusu príde neskôr, nie je ale isté, aké ju tam bude čakať privítanie. Patricia Earlová (56), ktorá mala panstvo na starosť, totiž podala výpoveď. A možno sa k nej pripoja aj ďalší.


Ako píše portál Blesk, Patricia v kráľovskej domácnosti slúžila dlhých 32 rokov a posledných 14 strávila v úlohe hlavnej gazdinej na Sandringhame. Za svoje služby od kráľovnej dostala dokonca rytiersky rád. Jej odchod preto všetkých prekvapil.

Jej výpoveď musela kráľovnej zasadiť ťažkú ranu - odišla totiž len tri týždne pred Vianocami, kedy je na panstve najviac práce. Dôvod jej náhleho odchodu zostáva zahalený tajomstvom. "S pani Earlovou sme sa rozlúčili v mieri," uviedol hovorca paláca. Sama Patricia sa k situácii odmietla vyjadriť.

Kráľovná Alžbeta II. na tróne končí? Expert povedal kedy!
Britská kráľovná Alžbeta II. je vo svojich 94 rokoch stále panovníčkou britského impéria. Podľa kráľovského experta sa ale budúci rok nedobrovoľne vzdá trónu. Ak by to však bolo čisto na nej, zostala by vo svojej vladárske úlohe až do smrti, píše... Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Tohtoročné Vianoce sú v paláci háklivou témou. Alžbeta totiž po svojich slúžiacich vyžaduje, aby sa s ňou na mesiac izolovali. Nikto z nich by teda cez sviatky nesmel opustiť kráľovskú domácnosť. To sa samozrejme stretlo s vlnou nevôle.

Časť zamestnancov sa proti kráľovnej otvorene vzbúrila. "Chceme zostať lojálni, ale čo je moc, to je moc," povedal jeden z nich. Patricia túto revoltu v minulosti odsúdila. "Hanbím sa za nich," vyhlásila o rebeloch. Že by však predsa len zmenila názor?

Ťažko chorá kráľovná Alžbeta II.: Deň po jej smrti začne úradovať princ Charles!
Operácia London Bridge (Londýnsky most). Presne to je krycí názov plánu na dni a týždne po smrti kráľovnej Alžbety II., o ktorej sa v poslednej dobe špekuluje, že sa jej po zdravotnej stránke nedarí práve najlepšie. Čo príde po jej skone? Zistil to... Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Timotej Dudka