Blaha: Najčernejší deň v histórii! Budú vás špajchlovať, očkovať, schvália si akékoľvek znásilnenie
09 | 12 | 2020 I Petra Demková

Po zmenách ústavy, ktoré dnes prešli Národnou radou SR, si opäť zobral slovo Ľuboš Blaha. Tvrdí, že Matovič si teraz už môže robiť čokoľvek, čo len chce. Hovorí o konci demokracie: „môžu vám zobrať ľudské práva, môžu si predĺžiť funkčné obdobie, môžu Matoviča vyhlásiť za celoživotného diktátora,“ varuje.


„Toto je najčiernejší deň v novodobej slovenskej histórii,“ napísal Ľuboš Blaha. „Vládny valec práve schválil veľkú reformu ústavy, ktorá odstránila všetky brzdy a protiváhy - ústavný súd je postavený mimo hru, Matovič si môže robiť, čo sa mu zachce. Toto je koniec demokracie na Slovensku. Matovičovi "stláčači gombíkov" budú môcť teraz schváliť čokoľvek - môžu vám zobrať ľudské práva, môžu si predĺžiť funkčné obdobie, môžu Matoviča vyhlásiť za celoživotného diktátora,“ napísal na svojom konte sociálnej siete.

Matoviča prirovnáva ku Caligulovi a to, čo sa deje, k nástupu nacizmu. „Budú vás špajchlovať, budú vás očkovať, schvália si akékoľvek znásilnenie, schvália si akýkoľvek teror. A Matovič sa bude všetkým rehliť do tváre - tak ako dnes v parlamente. Ako šialený Caligula - vyžíva sa v tom, že môže ubližovať ľuďom... Presne tak to začalo aj v roku 1933 - od dnes už nemajú žiadne obmedzenia,“ upozorňuje smerák.

Blaha: Mainstream opäť tají fakty a gestapácke praktiky prokuratúry ignoruje
"V 50. rokoch to tak chodilo. Došli za vami drsní chlapci v kožených čiernych kabátoch. Vyhrážali sa vám a vašej rodine. Vrieskali po vás, že budete srať krv. Že vás strčia do basy a zahodia kľúče. Že vám budú terorizovať rodinu. Mali ste udať... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Poslanec za Smer-SD varuje pred obrovským verejným dlhom, ktorý na Slovensku práve vzniká. „Dnešok to potvrdil - schválili pre slovenskú ekonomiku takú šialenú sekeru, že už sa z dlhu nikdy nevyhrabeme. A ešte si k tomu aj zatlieskali, zaburácali, nech žije zadlženie našich detí! Zotročení už navždy - radujme sa, veseľme sa! Celé schvaľovanie štátneho rozpočtu sa kvôli premiérovi Matovičovi premenilo na frašku. Ani len nesedel na svojom mieste počas hlasovania - takúto neúctu voči parlamentu ešte žiaden predseda vlády neprejavil. Matovičova vláda preberala štát s verejným dlhom na 48% a dnes predložila rozpočet, v ktorom plánuje jeho navýšenie cez 70%... Toto je ekonomická samovražda,“ tvrdí Blaha.

Poslanec Smeru zároveň vykresľuje súčasné pomery v Národnej rade: „Desí ma, s akou ľahkosťou likvidujú verejné financie aj demokraciu. Matovič urobil z parlamentu handru, jeho ministerka Kolíková pretláča ústavné zmeny ako v Tretej ríši v 30.rokoch, misionár Heger lusknutím prsta dvíha verejná dlh o ťažké miliardy eur - a do toho besný Pročko huláka nadávky po poslancoch opozície,“ približuje.

Ľuboš Blaha je však presvedčený, že to, čo sa dnes v parlamente udialo, sa premiérovi vráti a nie v dobrom. „Ak konflikt eliminujete v parlamente, bude v uliciach. A ten bude vládu bolieť ďaleko viac. Matovič mal šancu počas ťažkých čias zmierňovať situáciu na Slovensku - no namiesto odštartoval kroky vedúce k diktatúre, rozosial nenávisť a zničiť život státisícom Slovákom. Ak si myslí, že dnešné hlasovanie je jeho víťazstvo, je to jeho najväčší omyl. Dnes je začiatok jeho konca. A bude to bolieť, pán premiér, bude to veľmi bolieť. Otvorili ste Pandorinu skrinku a ono vás to zmetie,“ adresuje výstražné slová Blaha Matovičovi.

Blaha sa pustil do Markízy. "Neriešia, že štát terorizuje ľudí, ale že nenosia rúška"
"Televízia Markíza burcuje políciu k tomu, aby pokutovala a stíhala ľudí za to, že boli na proteste 17. novembra a za to, že nemali rúška. Práve to vysielali vo večerných správach - keby ešte žil editor nacistických novín Der Stürmer, bol by na... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Michal Filek