Únia miest žiada vládu, aby prijala opatrenia, ktoré dostanú deti do škôl bez testovania
08 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Únia miest Slovenska (ÚMS) je presvedčená, že návrh zabezpečiť návrat starších detí do škôl prostredníctvom plošného testovania na školách je pre väčšinu miest neprijateľný a nerealizovateľný. S podporou členských miest preto únia žiada, aby bol buď zrealizovaný semafor, ktorý predložil minister školstva, alebo sa našlo iné riešenie bez nutnosti testovania.


"Žiadame  vládu SR a epidemiológov, aby navrhli a prijali také opatrenia, prostredníctvom ktorého bude bez nutnosti testovania umožnený v januári  2021 plynulý návrat detí do škôl," informoval prezident únie a primátor Trenčína Richard Rybníček.

Zdôraznil, že ÚMS reaguje nielen na dôležitosť návratu detí do škôl, ale aj na celkovú epidemiologickú situáciu na Slovensku. "S obavami sledujeme v našich mestách nárast mobility a koncentráciu ľudí a to v čase, keď nám dramaticky narastá počet nakazených a chorých. Máme, žiaľ, pocit, že sa opatrenia a ich dodržiavanie vymykajú spod kontroly štátu," dodal šéf samosprávneho združenia.

Súkromnú školu, do ktorej chodia aj dcéry premiéra Matoviča, od dnes opäť zatvárajú
Podľa informácii viacerých médií, súkromnú školu, ktorú navštevujú deti Igora Matoviča a ktorá bola súčasťou pilotného projektu pretestovania žiakov po jednom dni opäť zatvoria. Dôvodom sú pozitívne výsledky testov niektorých učiteľov. Informoval o... Čítať ďalej
08 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič