Krčméry je za vakcinačné pasy, „veď ich majú aj v Afrike“, Jarčuška propaguje Pfizer
08 | 12 | 2020 I Gabriel Matta

Krajčí spoločne s epidemiológmi, ktorých podporujú práve výrobcovia vakcíny, presviedčali verejne o potrebe očkovania a aj o ich bezpečnosti.


V relácii televízie Markíza Na telo plus sa stretli so svojimi názormi jednotne minister zdravotníctva Marek Krajčí a hlavný infektológ Prof. Pavol Jarčuška, spolu s odídeným členom Ústredného krízového štábu Prof. Vladimírom Krčmérym.

Obaja epidemiológovia sú však
Nápadné prepojenia premiérových poradcov s farmafirmami a vakcináciou, sú šokujúce
Prepojenia ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v pandemickej komisii ako poradcovia premiéra s farmafirmami sú až šokujúco nápadné. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Ivan Brožík
v konflikte záujmov, nakoľko Jarčuškova mimovládka a Krčméryho vysoká škola sú prijímateľmi finančných darov od spoločnosti Pfizer a v relácii tak jednomyseľne podporovali štátom financovaný biznis s vakcínou od tejto spoločnosti.

Pfizer
Bezpečnosť, účinnosť, transparentnosť: Čo všetko nevieme o vakcíne od spoločnosti Pfizer?
Globálne trhy prudko vzrástli a politici i verejnosť sa radovali, keď spoločnosť Pfizer oznámila, že jej vakcína proti Covid-19 je na 90 percent účinná, ale nie všetci sú o tom úplne presvedčení a množstvo dôležitých otázok zostáva nezodpovedaných,... Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Marek Molnár
vakcínu proti COVID-19, ktorá ešte tento mesiac bude ako prvá schvaľovaná Európskou liekovou agentúrou – objasnil minister s tým, že k nám by sa mohla dostať ako prvá v druhej polovici januára, možno aj neskôr.

Krčméry Slovákom: „Ak si chcete zložiť rúška a vrátiť sa do normálu, bez očkovania to nepôjde!“
Pandémia koronavírusu šarapatí po celom svete a ľudia už netrpezlivo čakajú na vakcínu proti nemu. Teda aspoň niektorí, pretože mnohí sa očkovať odmietajú. A práve pre nich má náš uznávaný profesor Krčméry jasný odkaz. Napísal portál... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Aj vakcína od Pfizer aj od Moderny sú úplne novej generácie, na ktorých technológiu sa v diskusnej relácii vypytoval moderator Michal Kovačič. Pohotovo mu odpovedal Prof. Jarčuška: „Telo je oklamané a začne tvoriť niečo podobné, ako je vírus, ten spikový proteín, proti ktorému bude následne tvoriť protilátky.“ Z Kovačiča automaticky vypadla otázka: „Ako TO bude bezpečné?“

Pri mRNA technológii „ide o prenos syntetickej RNA, ktorá má preprogramovať ľudské bunky, aby samé vyrábali proteín, ktorý normále produkuje vírus alebo rakovinové bunky.“ Tento proteín stimuluje obrannú reakciu našej imunity, ktorá začne tvoriť protilátky. Odborníci priznávajú, že stredno ani dlhodobé účinky nie sú známe, hoci je zvýšené riziko autoimúnnych ochorení (keď imunita začne ísť proti sebe) a reaktogenicity (dochádza k prehnanej imunitnej reakcii s nežiaducimi účinkami). Samozrejme minister poprel nežiadúce účinky a nazval vakcínu čistou.

Minister sa prehlásil za zástancu dobrovoľnosti s dôrazom na potrebu pravdivých informácií o každej z nich, hoci sám už vie, že sa dá isto zaočkovať.

Podľa ministra otvorené ostáva, či sa majú dať očkovať tí, čo ochorenie prekonali. Hlavný infektológ Jarčuška však argumentoval svojim vlastným názorom, bez relevantných dôkazov, ktoré ešte stále chýbajú, že vakcína dáva dlhšiu imunitu ako prekonanie ochorenia, hoci už od augusta vieme, že prekonanie COVID-19 poskytuje dlhodobú prirodzenú imunitu, ktorá nie je len v protilátkach.

Európa plánuje v súvislosti s očkovaním vyvíjať nátlak na občanov. To sa nemusí vyplatiť (Petra Demková)
Príkladov, kedy európskej únii niečo nevyšlo, poznáme z minulosti viac. Nútené prijímanie utečencov všetkými krajinami EÚ, ktoré stroskotalo, Brexit; a dnes sme v patovej situácii, kedy Maďarsko a Poľsko odmietajú ustúpiť zo svojich pozícií. Nebude... Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Petra Demková


Na konci moderátor, aby poukázal na „extrémistické hoaxy“, vytiahol krátky zostrih videa Mariana Kotlebu, ktorý varuje pred apokalyptickými čipmi, kam vývoj od vakcinačného pasu, cez nanoznak do kože môže smerovať.

Prof. Krčméry obhajoval vakcinačné pasy EÚ, lebo veď obdobné už majú v Afrike. Podľa neho k očkovaniu treba motivovať výhodami, lebo nikto už nechce lockdowny. Oháňal sa aj Katolíckymi novinami a vyhlásením Vatikánu, že očkovať proti akejkoľvek chorobe nie je morálne problematické. Rozrozprával aj o ruskej vakcíne Sputník 5, ktorou začína od pondelka očkovať Maďarsko s tým, že netreba byť skeptický, nakoľko on sám bol očkovaný ruskými vakcínami proti 6 chorobám a je zatiaľ tu. Európska komisia (EK) však so Sputnikom 5 nepočíta.

Minister Krajčí potvrdil, že SR má mesiace dopredu zazmluvnených 6 druhov experimentálnych vakcín v objeme 17 miliónov EUR. Jedným dychom priznal, že už nejaké poslali do bazára, vytvorenej platformy ponúkajúcej iným krajinám vakcíny, ktoré sami nevyužijeme. Zatiaľ minister nevysvetlil, či ide o second-hand cenu, za ktorú sa ponúkajú také vakcíny v bazári a čo bude, keď o tie z bazára nebude záujem v iných krajinách, keďže si všetci predzmluvnili prehnané množstvá. Výrobcovia na tom určite nebudú stratoví, len daňoví poplatníci.

Farmaceutický gigant Pfizer nevzbudzuje dôveru, má za sebou mnohé škandály
Čo vieme o spoločnosti, ktorá ponúka vakcínu proti vírusu Covid-19, ktorá by sa mala dostať aj k Slovákom? Gigant Pfizer je výrobcom svetoznámych liekov, avšak má za sebou aj mnohé škandály; desiatky poškodených detí a mnohé mimosúdne vyrovnania.... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Petra Demková