Korupciu a úplatkárstvo prepojila NAKA až k Sme rodina
08 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Väčšina zo zadržaných pri akciách elitných policajtov z NAKA je spájaná so Stranou Smer-SD, respektíve s ľuďmi, ktorí sú teraz v novovzniknutom Hlase-SD. Teraz sa do toho ale zaťahuje aj strana Sme rodina.


NAKA totiž zadržala ľudí z tajnej  služby, a tú riadi nominant Sme rodina Vladimír Pčolinský. Medzi väzobne stíhanými sú totiž aj dočasne mimo službu postavený námestník riaditeľa SIS Boris Beňa a Peter Gašparovič, ktorý bol ešte donedávna šéfom kontrarozviedky SIS. A práve títo dvaja ľudia boli funkcionármi nominanta vládnej strany Sme rodina Vladimíra Pčolinského, ako riaditeľa SIS, ktorý im vzhľadom na funkcie, čo zastávali, dôveroval, píše portál parlamentelisty.sk.
Fico: Matovič, Kliment a Repa koordinujú zatýkania

Obaja muži boli vzatí do väzby pre úplatkárstvo, podplácanie, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, ale tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. V tomto prípade teda vyvstáva otázka, akí ľudia vlastne riadia Slovenskú informačnú službu pod vedením Vladimíra Pčolinského? „Poznám ho ako čestného človeka,” zareagoval pre médiá po Beňovom zadržaní Vladimír Pčolinský. Šéf Sme rodina, ktorej je Pčolinský straníkom, to tiež zhodnotil veľmi stručne.

„Nebudem to komentovať. Ako politikovi mi neprináleží zasahovať a hodnotiť prácu polície,” zareagoval Boris Kollár pre parlamentnelisty.sk. „Treba dávať pozor, aby sa záťahy nezmenili na politické oslabovanie iných strán,” povedal pre portál funkcionár jednej z bezpečnostných zložiek štátu, ktorý si želal z obáv o svoju budúcnosť ostať v anonymite. Opozičný Smer už stihol informovať o stretnutiach premiéra Matoviča so sudcom Najvyššieho súdu Jurajom Klimentom a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrejom Repom. Podľa Roberta Fica práve títo traja ľudia koordinujú zatýkania, hoci Matovič tvrdí, že všetkým necháva voľné ruky.

Veľký rozhovor riaditeľa SIS pre médiá prekvapil, avšak niečo v ňom záhadne chýba
Podľa riaditeľa SIS tajná služba sledovala Kočnera do roku 2012 a zrazu prestala. To, o čom neinformoval, je, do akej miery sa tajná služba zaoberala alebo nezaoberala prípadnými kontaktmi Roberta Fica na "závadové" prostredie. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Ivan Brožík