V Indii sa objavila záhadná choroba - zatiaľ jedna obeť a 300 hospitalizovaných
07 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej jedna osoba zomrela a ďalších pár stoviek bolo hospitalizovaných kvôli neznámej chorobe, ktorá sa objavila v indickom meste Eluru. Lekárske úrady sa snažia zistiť, čo spôsobilo u pacientov zdravotné problémy, informuje portál RT.


Obyvatelia mesta, ktoré sa nachádza v indickom štáte Ándhrapradéš, boli okamžite prevezení do nemocnice po tom, čo sa u nich objavili závraty, bolesti hlavy, zvracanie a príznaky podobné epilepsii.

Celkovo bolo na nevysvetliteľné ochorenie liečených okolo 300 ľudí, z toho viac ako 140 pacientov bolo prepustených po absolvovaní lekárskej starostlivosti, uviedla NDTV s odvolaním sa na zdravotníckych pracovníkov.

Zdá sa, že väčšina ľudí sa z neznámej choroby uzdravila, ale jeden pacient, 45-ročný muž, zomrel po tom, čo bol privezený do nemocnice na príznaky nevoľnosti a epilepsie.

Spoločnosť Pfizer priznala problémy s výrobou vakcíny proti covidu-19
Pfizer sa chystá vyrobiť len polovicu plánovaných dávok vakcíny kvôli problémom v dodávateľskom reťazci, uvádza to portál Fox59. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


Úrady sa stále snažia zistiť príčinu nevysvetliteľnej choroby. CT vyšetrenia neodhalili u pacientov nič neobvyklé a testy mozgovej miechy tiež boli v normále. Všetci jedinci mali negatívny test na Covid-19. Zdravotníci odobrali vzorky krvi, ako aj vody a potravín a poslali ich do forenzného laboratória, informovali miestne médiá, pričom teraz pracovníci čakajú na výsledky skríningu zameraného na detekciu baktérií Escherichia coli.

Do mesta bol vyslaný špeciálny tím lekárov, pričom úradníci uskutočňujú prieskum od domu k domu s cieľom identifikovať potenciálnych pacientov a nájsť stopy, ktoré by mohli odhaliť zdroj choroby.

Podľa medializovaných informácií niektorí z pacientov uviedli, že po pití vody z vodovodu dostali kŕče a stratili vedomie. Za vinníka celej série hospitalizácií bola označená kontaminácia vody, úradníci však trvajú na tom, že neexistujú dôkazy o tom, že by niečo nebolo v poriadku so zásobovaním vody v meste.

V Rusku začal horieť obchod s pyrotechnikou. Masívny požiar ničil všetko naokolo (VIDEO)
Obyvatelia ruského mesta Rostov na Done zažili v nedeľu ráno nečakaný ohňostroj, keď požiar zachvátil obchod so zábavnou pyrotechnikou a rakety leteli všetkými smermi, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Marek Molnár