Lídri majú ísť v boji príkladom podriadeným. Aj v očkovaní (Peter Švec)
07 | 12 | 2020 I Peter Švec

Autor komentára Ing. Peter Švec, p.s.c., RCDS, plk. gšt. v.v., Airline Captain, Line Check Captain


Lídri majú ísť v boji príkladom podriadeným. Aj v očkovaní. Má to tak byť aj v matovičo-vojne proti „tej hnusobe“. Má to byť aj v čestnosti pri používaní mediálnej informovanosti.


Namiesto zákerných a podlých tvrdení o jedinej obeti s covidom, ktorá sa údajne infikovala na proteste 17. novembra, by mohli spomenúť vysoké stovky obetí ich chaotických opatrení za rovnaké obdobie, ktoré z dôvodu koronahystérie boli neskoro diagnostikované na rakovinu a neprežili. Alebo ktorí zomreli na liečiteľné kardiovaskulárne choroby.

Takže pomer 1 : 1000 v neprospech psychopatického vládcu, ktorý to „má pevne v rukách“.

Mohli by vysvetliť, prečo sa nepoučili z Japonska, kde majú na 126 miliónov obyvateľov asi 2300 obetí s covidom a počet infikovaných 160 tisíc. Oproti Slovensku, ktoré bolo dlhé mesiace svetovým lídrom, pričom dnes má takmer 1000 obetí a 117 tisíc infikovaných. To nie my sme to JEMU pokazili. ON TO POKAZIL NÁM! Svojou neschopnosťou, tuposťou, hyper-centralizovanosťou, anti-líderstvom. Čiže totálnou neschopnosťou byť „kapitánom“ svojho národa.
Už pred mesiacmi sa náš vládnuci antilíder staval do pozície kapitána lietadla.

Vtedy na facebooku dostal „nevyhovujúcu“ odo mňa, ako inšpektora linkových preskúšaní. S písomným odôvodnením podľa kritérií v aerolíniách, ktoré v oblasti postupov a výcviku patria medzi absolútnu svetovú špičku. Aj s okamžitým zákazom lietania vo funkcii pilota, už vôbec nie kapitána. Na svoj záver mám plnú kvalifikáciu, je stále platný. Toto nešťastie národa sa zachovalo pre neho typicky: zablokoval ma.

Vyhlásenie suverenistov k významnému výročiu (Peter Švec)
Komentár Petra Šveca Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Tak ako aj jeho radikálny extrémistický modroknižkový najbližší pätolízač vo funkcii najneschopnejšieho kolaborantského ministra obrany v histórii. Ten nariadil ustráchanému adminovi FB skupiny „Vojaci a policajti“, aby ma zablokoval. A ustráchanec si z akýchsi mne neznámych dôvodov nepoložil otázku, čo na stránke uniformovancov robia modré knižky, ktoré sa aktívne a vedome vyhli vtedajšej vojenskej povinnosti. Čiže antivojaci.

Ale mám nápad, vychádzajúci z komentára, ktorý som na mojom facebooku napísal pred viac ako týždňom na konci novembra (vyjadrený v ďalšom odseku). Nápad si už osvojili iní a už sa rozširuje mnohými kanálmi. Pritom koncept je veľmi jednoduchý. Nech sa všetci ústavní činitelia, podporujúci zločin očkovania zdravých v čase, keď ešte nevieme účinne liečiť chorých, nechajú zaočkovať ako prví. Verejne, aj s celými rodinami.

Je mi ľúto ich rodín, oni za svojich zákerných podliackych predkov a potomkov nemôžu niesť zodpovednosť. Ale môžu sa ostro vyhraniť, ozvať sa a verejne odmietnuť nátlak svojich spolitizovaných neschopenkov. Medzi verejných činiteľov patrí aj celý represívno-mocenský aparát. To znamená celý sudcovský stav od ústavných sudcov až po posledného okresného sudcu. Tiež všetci prokurátori, od najvyšších po najnižších. Aj farmako-priemyslom skorumpovaní infektológovia a lekári. Aj celé najvyššie velenia ozbrojených síl a zborov, ktoré môže byť zneužité na vynucovanie vôle vládcov. Pokiaľ verejne aktívne neodmietnu protiústavnosť.

Meniť Ústavu SR v núdzovom stave, pripomína časy nástupu nacizmu
Rýchle zmeny Ústavy Slovenskej republiky, v núdzovom stave, bez predchádzajúcej spoločenskej a odbornej diskusie, v čase nadchádzajúcich sviatkov a pri nemožnosti konať na túto tému konferencie, sú viac ako podozrivé, odznelo v diskusnej relácii... Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Pri poslednej skupine sa zastavím. Nasleduje sľúbený komentár.

Pred 16 až 20 rokmi som bol jeden z najvyšších predstaviteľov ozbrojených síl a rezortu obrany. Neboli za mnou reči, ale predovšetkým činy. Ako vždy. Použijem len jeden z mnohých príkladov z vlastnej skúsenosti toho, ako sa má správať skutočný líder, skutočný kapitán. Uvediem citát z môjho komentára na facebooku z konca novembra. „Čokoľvek by bolo nebezpečné, tak vládcovia pôjdu príkladom a nechajú sa nasledovať poddanými."

Keď som viac ako 2 roky šéfoval špeciálnym operáciám, tak pri výsadkoch išiel z lietadla prvý vždy najvyšší v hierarchii, dával som príklad. Bol som prvý „modrolampasový“, ktorý im šéfoval a pri prvom výsadku (z 300 metrov do neznámeho terénu) moji podriadení neverili, že vyskočím a dám príklad. Po výskoku v kútiku duše mnohí neverili, že si v náročnom teréne nezlámem nohy (dvaja sa mi potom priznali).

Viac ako stovka zoskokov predtým potvrdila staré známe pravdy – víťazstvo patrí pripraveným. Aj som vyskočil, aj v zdraví bez zranenia dopadol. Chlapci, ktorí pristávali za mnou, boli zlatí. Hneď ako sa zbavili svojich padákov, tí najbližší pribehli ku mne, aby sa presvedčili a pomohli. Takto si môže získať autoritu aj samozvaný „kapitán“ (naozaj v úvodzovkách) Matovič. On totiž o kapitánovaní nevie absolútne nič. Ani o vedení príkladom“.

Komentár Petra Šveca: Hypercentralizácia EÚ - najväčšie bezpečnostné ohrozenie súčasnosti
Mnohí priatelia mi kladú jedinú otázku, prečo takým nekompromisným spôsobom odmietam vytváranie „európskych“ (zámerne v úvodzovkách) ozbrojených síl, polície, tajných služieb, orgánov činných v trestnom konaní. Netajím sa odhalením a analytickým... Čítať ďalej
22 | 05 | 2019 | Peter Švec


Síce pri dnešných vládcoch im už nikto nikdy nedokáže odpustiť podlosti a zákernosti, ktoré uplatňujú. Ale ich „vodca“ môže vypadnúť z hry aspoň dvomi poctivými činmi. Prvým je „kapitánske“ rozhodnutie, že všetci „z jeho posádky“ pôjdu príkladom pri očkovaní. Verejne, aj so svojimi rodinami a blízkymi. Pochopiteľne, aby ich predsa ochránili a využili možnosť mať ochranu ako prví. Nad týmto „papalášizmom“ všetci „poddaní“ radi prižmúrime oči.

Druhým je, že hneď potom všetci exekutívci odstúpia. Nuž a ich dnešní spolupáchatelia v zločine, tí najodvážnejší poslanci, sa dištancujú od všetkých chrapúnstiev a zločinov matovičizmu. A následne vytvoria podmienky na dočasnú vládu, ktorá bude hasiť dôsledky 9-mesačného chaosu. Ďalšou úlohou dočasnej vlády bude príprava podmienok na čo najférovejšie predčasné voľby. Bez mediálnej manipulácie, bez vládnych klamstiev, bez vyvolávania a udržiavania strachu, bez chaosu, bez oligarchických nátlakov.

Povolebná „vláda národnej záchrany“ by také kroky mohla uznať za „úprimnú ľútosť“. A nový strategicky, štátnicky a politicky kvalifikovaný prezident, nastupujúci po mimovládkovej pomocnej sile protištátky, by po ich odsúdení za spáchané zločiny, mohol po zrušení všetkých protiústavných zákonov tejto a predchá-dzajúcej vlády vyhlásiť všeobecnú amnestiu. Ako účinné gesto dobrej vôle na zastavenie podlostí, zákerností, udávania, podrážania a svinstiev iniciovaných a do národa naočkovaných vládou ľudsky malých „obyčajných“ nepripravených nepolitikov a antipolitikov z nestrán.

Verejná výzva k slovenským vojakom od plukovníka gen. štábu vo výslužbe
Verejná výzva od Ing. Petra Šveca, p.s.c., RCDS, plk. gšt. v.v. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Prevzatý článok