Trump: Tieto voľby vyhráme, je to zmanipulované
06 | 12 | 2020 I tasr

Americký prezident Donald Trump na prvom povolebnom zhromaždení znovu zopakoval svoje tvrdenia, že víťazstvo v amerických prezidentských voľbách mu ukradli. Zhromaždenému davu vo Valdoste v štáte Georgia povedal, že aj tak nakoniec zvíťazí. Informovala o tom agentúra AFP.


"Je to zmanipulované. Je to dohodnuté," okomentoval víťazstvo novozvoleného prezidenta Joea Bidena.
Napriek prudkému nárastu v počte prípadov ochorenia COVID-19 v USA bolo na zhromaždení vidno len niekoľko ľudí s rúškami na tvárach a mnohí z nich nedodržiavali fyzický odstup.

K Trumpovi sa pridala prvá dáma Melania Trumpová, ktorá pred prezidentom predniesla krátky prejav.

Trump robil v Georgii kampaň pre dvoch republikánskych kandidátov do Senátu, ktorých čaká veľmi dôležité dodatočné kolo volieb 5. januára 2021, ktoré rozhodne o tom, ktorá strana bude ovládať Senát.

"Voliči v Georgii rozhodnú, ktorá strana bude riadiť každý výbor, napíše každý zákon a bude kontrolovať každý dolár daňových poplatníkov," vyhlásil. "Jednoducho povedané, rozhodnete, či vaše deti budú vyrastať v socialistickej krajine alebo či budú vyrastať v slobodnej krajine," dodal dosluhujúci americký prezident.

Biden chce bezpečnú inauguráciu. "Na milión ľudí na nej zabudnite," tvrdí
Novozvolený prezident USA Joe Biden v piatok Američanov upozornil, že vzhľadom na koronavírusovú pandémiu bude jeho inaugurácia v januári výrazne pozmenená v porovnaní s typickým uvedením nového šéfa Bieleho domu do funkcie. Informovala o tom... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | tasr