Jozef Rajtár: Fico bráni Kučerku za jeho nezákonné kroky! Kaliňák je, zatiaľ, ticho
06 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pri akcii Judáš bolo zadržaných sedem osôb, ktoré pracovali alebo pracujú na vysokých postoch v polícii. Jedného z nich, vyšetrovateľa NAKA Mariána Kučerku, sa veľmi zastáva expremiér Robert Fico, proti ktorému sa vraj správali prokurátori sadisticky.


Najväčšia „hlava“, ktorá padla pri policajnej akcii Judáš bola určite tá bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý mal podľa vyšetrovateľa vziať úplatky v sume 510-tisíc eur. Známy je ale aj riadiaci funkcionár NAKA Marián Kučerka, ku ktorému sa mali podľa Roberta Fica správať prokurátori sadisticky. Kučerka ako vyšetrovateľ riešil aj mediálne známy prípad úniku informácií z účtov Roberta Kaliňáka, pričom mal práve on, podľa Rajtára, používať metódy pripomínajúce sadizmus, informuje portál 1.pluska.sk.
Rajtár: Sadistické metódy používal práve Kučerka

Predseda Smeru-SD podal trestné oznámenie na dvojicu prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka za spáchanie viacerých trestných činov, vrátane ich vyhrážania sa voči Kučerkovi tým, že na neho naliehali, aby sa priznal v kauze Očistec a spolupracoval. Expremiér pri tom zverejnil dokument Kučerkovej manželky a prokurátorky Kataríny, ktorá sa situáciou okolo svojho životného partnera zaoberala ako prvá. „Ak by to bola pravda, tak použili iba metódy, ktoré on používal štandardne,“ skonštatoval Jozef Rajtár na margo správania sa ku Kučerkovi, pričom poukázal na Kučerkove metódy v kauze nazretia do účtov Kaliňáka.

Na sociálnej sieti vo svojom statuse Rajtár napísal Kučerkove slová adresované vtedy Filipovi Rybaničovi, ktorý do účtov Roberta Kaliňáka nazrel: „Môžete si zobrať advokáta, alebo nevypovedať, ale ak sa tak stane, zavrieme vás na víkend do basy. Budete spať na tvrdom kameni a určite vyfasujete nejakého feťáka alebo alkáč.“ Do účtov exministra Kaliňáka nazrel Rybanič kvôli známym podozrivým informáciám ohľadom firmy B.A. Haus, kedysi patriacej teraz už odsúdenému daňovému podvodníkovi Ladislavovi Bašternákovi.

LUSTROVANIE NOVINÁROV V PRÍPADE RYBANIČ? Citlivé informácie mohli opäť skončiť u Kočnera
V prípade kauzy už odsúdeného Filipa Rybaniča lustrovalo policajné prezídium aj novinárov, ktorí s prípadom nemali nič spoločné a ani sa nevenujú investigatíve, píše Denník N. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | Peter Bachan

Rybaniča zadržali bez zatykača a najmä nezákonne

Práve z tejto firmy mali na Kaliňákov účet doraziť dve platby v celkovej výške 260-tisíc eur. „Po pre mňa šokujúcich informáciách som sa v práci pozrel na účty Jána Počiatka, Roberta Kaliňáka, Mariána Kočnera a Ladislava Bašternáka,“ povedal pred vyšetrovateľmi Rybanič, ktorý bol v tom čase aj pracovník banky. Jozef Rajtár vo svojom statuse na sociálnej sieti tvrdí aj to, že Marian Kučerka, ktorý vyšetroval jeho asistenta Rybaniča, vtedy postupoval proti nemu nezákonne. „Filipa zadržal bez zatykača a držal ho ako zatknutého do raňajších hodín.“ Podľa Rajtára pri zadržaní Kučerka nakázal Rybaničovi zbaliť veci z banky do tašky a vyniesť von z pracoviska a následne ho obviňoval z vynesenia bankových údajov.

Rajtár okrem iného napísal na sociálnej sieti, že „Dnes Fico trieskal niečo o tom, že sa ku Kučerkovi správali „sadisticky“ (keď bol reálne zadržaný a za závažné trestné činy, nie iba fiktívne, ako to on urobil Filipovi),“ a v samom závere svojho statusu ešte dodáva: „Na pomery „normálnych metód“ Kučerku, by mu museli minimálne nasadiť španielsku čižmu, alebo ho lámať v kolese, ak to bolo naozaj sadistické.“

Tóth, Gašpar a Rybanič ukazujú, že sledovanie novinárov je na Slovensku bežnou praxou
05 | 03 | 2019 | Roman Suchý

Za nezákonné kroky vyšetrovateľa Kučerku povýšili

Na Kučerkovu adresu ešte Rajtár vo svojom blogu uviedol: „Dnes už máme rozbor celého spisu. Svoje „konanie na pokyn prokurátora“ vyšetrovateľ Kučerka „zabudol“ do spisu uviesť. Po podrobnom právnom preskúmaní celého spisu sa však zistilo, že aj všetky oficiálne zaznamenané úkony boli nezákonné. Od začiatku až po koniec vyšetrovania. Nepodarilo sa nájsť ani jeden zákonný postup NAKA. Pre Kučerku mal celý prípad následky. Po pár týždňoch od jeho začatia bol zrazu povýšený. Blahoželám!“

Marián Kučerka je obvinený z prijímania úplatku, ktorý mal na základe pokynu obvineného Norberta Bödöra zabezpečiť to, aby nebola vyšetrovaná rodina poslanca Hlasu-SD, kedysi Smeru.SD Petra Žigu. Kučerka podľa vyšetrovateľa mal prijať úplatok vo výške 25-tisíc eur.

Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Peter Bachan