Po 35 rokoch sa diváci dočkajú pokračovania kultovej rozprávky Perinbaba
05 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Režisér Juraj Jakubisko (82) dokončil svoj posledný film Perinbaba a dva svety. Príbeh o ceste za šťastím je voľným pokračovaním kultovej rozprávky Perinbaba z roku 1985. Pre slávneho filmára je tento dátum magický aj preto, že sa v tom istom roku oženil s Deanou Horváthovou (62), píše portál Expres.


Od svetovej premiéry v Benátkach uplynulo tridsať päť rokov, snímka vtedy získala významné ocenenia. Bola tiež veľkým návratom pre hlavnú predstaviteľku, taliansku herečku Giuliettu Masinaovú. Zosnulá herečka sa vďaka moderným technológiám objaví aj v novom príbehu Perinbaba a dva svety.

"Diváci mi často písali, nech natočím pokračovanie Perinbaby. Bohužiaľ Giulietta Masina už nie je medzi nami a ja som im kvôli tomu nemohol vyhovieť, pretože som si nedokázal predstaviť, že by ju stvárnila iná herečka. Našťastie súčasné technológie mi pomohli zmeniť názor. Prichádzam s novým príbehom, rozprávkou 21. storočia, ktorá nám vráti aj milovanú Giuliettu," uviedol Juraj Jakubisko.

Premiéra dokumentu Meky o Žbirkovi: Jakubiskova manželka Deana dorazila i s nohou v sadre!
Dokument o živote Mekyho Žbirku (67) sa konečne dočkal premiéry a mieri do kín. Slávnostnú projekciu v kine Lucerna si nenechala ujsť ani Deana Horváthová (62), aj keď má nohu v sadre a musí chodiť s pomocou barle, píše portál... Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Rok 1985 bol pre Jakubiska skutočne osudovým. Oženil sa totiž s Deanou Horváthovou. "Nevyzeralo to tak, ale s pribúdajúcimi mesiacmi sa osudovým skutočne stal, veď Deana je mojou ženou už tridsať päť rokov. Náš život pod perinou začal s Perinbabou," usmieva sa režisér.

"Vzali sme sa, narodil sa nám syn, čo je najkrajší zázrak, a okrem toho dal Juraj svetu aj onú rozprávku. Je zvláštne, keď sa tak významné osobné aj pracovné udalosti pretnú," povedala o roku 1985 Deana Jakubisková.

Perinbaba je s ich manželstvom spätá od samého začiatku. "Juraj ma požiadal o ruku tak, ako sa patrí. S kyticou kvetov prišiel najskôr za mojou mamičkou. Na druhý deň odišiel na natáčanie Perinbaby a ja som sa pustila do príprav. Počas natáčania som ho telefonicky pravidelne informovala a všetko mu pripomínala. V predvečer svadby som mu volala s poslednými inštrukciami a on sa ma spýtal: Kto sa žení? Položila som mu slúchadlo a povedala mamičke, že svadba sa ruší," zaspomínala s úsmevom producentka.

Režisér Jakubisko v Karlových Varoch ukázal zábery očakávanej Perinbaby 2
Návštevníci Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch mali možnosť vidieť pracovné zábery zo strižne pripravovanej rozprávky Perinbaba 2, v ktorej si hlavnú úlohu zahral slovenský herec Lukáš Frlajs. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | TASR


Výpravný film Perinbaba a dva svety je príbehom Lukáša, syna Alžbety a Jakuba zo snímky z roku 1985, ktorý sa vydá na cestu za šťastím.

"Môj Lukáš sa rozhodne ísť do sveta hľadať šťastie a lásku. Na svojej púti sa často dostane na rázcestie a musí si vybrať, ktorou cestou sa vydá. A každé rozhodnutie, či už dobré alebo zlé, mu zmení život. Rovnako ako nám v reálnom živote. Vytvoril som bizarný svet snov, ktorý sa stáva realitou," doplnil Jakubisko.

Hlavnú postavu Lukáša stvárnil mladý herec a známy slovenský YouTuber Lukáš Frlajs. V hlavnej ženskej úlohe Alžbety sa objaví Valéria Frištiková. Diváci sa môžu tešiť napríklad na Ivana Romančíka, Reného Štúra, Dana Nekonečného, ​​Valériu Zawadskú, Andreu Verešovú a ďalších.

Premiéra filmu je naplánovaná na 10. decembra 2020, v súvislosti s pandémiou koronavírusu však nad termínom stále visí otáznik.

Šokujúce: Dominika Gottová tvrdí, že jej otec Karel má utajovaného syna!
Mal snáď Karel Gott veľké tajomstvo? Jeho dcéra Dominika Gottová teraz prišla s šokujúcim vyhlásením. Podľa svojich slov má totiž potvrdené, že má ďalšieho súrodenca, a to brata. Nie však z matkinej strany, ale z otcovej. Dominika tak tvrdí, že mal... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Timotej Dudka