Autobus v Brazílii spadol z nadjazdu, hlásia najmenej 17 mŕtvych (VIDEO+FOTO)
05 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Dvanásť ľudí zahynulo na mieste nehody a ďalších päť zomrelo v nemocnici po tom, čo autobus vypadol z nadjazdu v Brazílii a skončil na železničných koľajach. Vodič autobusu pred haváriou vyskočil z vozidla a ušiel, informuje portál RT.


Kvôli piatkovému incidentu musela byť uzavretá časť trasy BR-381 v João Monlevade - obec v brazílskom štáte Minas Gerais. Video z miesta činu ukazuje, ako autobus leží v rokline, ktorá je najmenej 15 metrov pod nadjazdom.



Miestne nemocnice boli ohromené počtom obetí, informovali hasiči. Polícia v Minas Gerais uviedla, že na mieste bolo zabitých 12 ľudí a 29 bolo zranených, z ktorých piati neskôr zraneniam podľahli.



Zatiaľ čo sa príčina havárie sa stále vyšetruje, polícia uviedla ako jednu z možností zlyhanie bŕzd. Brazílsky denník Folha citoval nepotvrdené správy o zrážke autobusu s nákladným autom.

Vodič vyskočil z autobusu skôr, ako spadol z mosta a utiekol, povedal novinárom hovorca federálnej diaľničnej polície Aristides Amaral Júnior. Polícia po ňom teraz pátra.



 

Cestujúci neboli miestni obyvatelia. Autobus patrí spoločnosti Localima Turismo a viezol cestujúcich z Mata Grande do São Paula - cesta v dĺžke asi 2 300 kilometrov - uviedla TV Globo.

„Rok 2021 bude katastrofický,“ varuje OSN
Vedúci Svetového potravinového programu (WFP) vyslovil hrozivú predpoveď na najbližšie mesiace, pričom uviedol, že „katastrofické“ humanitárne krízy budú trvať do roku 2021, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Marek Molnár