AKTUALIZOVANÉ: Jozef Rehák a Daniel Čech idú do väzby!
05 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Za mrežami sa stretnú ďalší bývalí policajní funkcionári. Sudkyňa rozhodla, že do väzby pôjdu dvaja zo zadržaných počas akcie Judáš.


Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu dnes podvečer rozhodla, že bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech a exšéf Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozef Rehák idú do väzby. Oboch obvinili v rámci akcie Judáš. Dôvodom je obava z ovplyvňovania svedkov. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti. Sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby u jedného z obvinených. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd, informuje portál dennikn.sk.

Sudkyňa dnes vypočula aj obvineného L. V. Rozhodnutie v jeho prípade bude podľa hovorkyne vyhlásené zajtra. Vtedy budú pokračovať aj výsluchy ďalších štyroch obvinených. Okrem policajného exprezidenta Milana L. bude od 7.30 h rozhodovať aj o návrhu na väzobné stíhanie pre B. B., P. G. a M. K, píše TASR.
V prípade obvinili podľa polície osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.
Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, dodáva TASR.

Škandál: Lučanský mal zobrať na úplatkoch viac ako pol milióna!“
Tak to je skutočná bomba. Bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského usvedčuje jeho kolega z brania viac ako polmiliónového úplatku. Diať sa to malo už aj za ministra Kaliňáka a šéfa polície Gašpara. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.