Vianočné trhy v centre Bratislavy napokon sú, aj keď inak
04 | 12 | 2020 I Petra Demková

Bratislavské podniky sa vynašli aj v tejto situácii. Trinásť staromestských podnikov sa dohodlo a vytvorili Staromestské adventné korzo. Sieť podnikov ponúka 13 zastávok. Spojili tak dve tradície, tradíciu bratislavského korza a vianočných trhov. A nápad je to výborný!


Bratislavčania si už na predvianočnú Bratislavu zvykli - dať si s priateľmi punč, varené víno a cigánsku je už jednoducho decembrová tradícia a je cítiť, že ľuďom to chýba. Aj napriek zákazom a zatvoreniu prevádzok nie je večerná Bratislava vyľudnená a to dokonca ani cez týždeň. Ľudia sa po meste túlajú a cítiť, že túžia po vianočnom sociálnom kontakte, na ktorý si už zvykli. Príjemným prekvapením pre mňa bolo zistiť, že človek si predsa len má kde, v Starom meste, svoj obľúbený teplý nápoj či lokšu dať. Bratislavské podniky vytiahli von „pultíky“ a stand-by stolíky, varia tradičné vianočné punče, čaje, vína a ponúkajú aj tradičné špeciality na zjedenie.

Desivá predpoveď: Tri dni pred Vianocami! Naplní sa predpoveď o konci sveta?
Jeden "koniec sveta" sme prežili v roku 2012, ale vraj ešte nemusí byť vyhrané. Tesne pred tohtoročnými vianočnými sviatkami má prísť ďalšia apokalypsa. Aspoň to tvrdí americký pastor Paul Begley, informuje portál eXtra. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Na exteriér, trochu zimy a na to, že sa máme teplo obliecť, sme už v Bratislave na vianočných trhoch zvyknutí, takže to, že vás neusadia dovnútra, nie je hádam žiadnou prekážkou. Dokonca ja osobne by som povedala, že to má svoje čaro a čo viac, väčšina prevádzok má vonku aj ohrievače, deky a niekde Vám ponúknu aj malý horúci termofor v slušivom vianočnom svetríku, čo naozaj zahreje.

Takže, ak dostanete chuť na skutočnú, tradičnú vianočnú atmosféru, nebojte sa, smelo na pešiu zónu do Starého mesta, sklamaní určite neodídete. Väčšina prevádzok má otvorené od poobedia, každý deň. Staromestské adventné korzo je otvorené už od 27.11. a bude do 23. 12. Podniky, ktoré sa do projektu zapojili, nájdete od Medenej cez Gorkého, Sedlársku, Ventúrsku, Klariskú, Bielu, až po Michalskú. Leták s kompletnými informáciami nájdete TU.

Možno sa bratislavským podnikateľom v gastre, v tejto neľahkej a núdzovej situácii, podarí nakoniec vytvoriť novú tradíciu, z ktorej budú ťažiť aj v ďalších rokoch. Bolo by to fajn.

Bratislava chce odňať čestné občianstvo Stalinovi a Gottwaldovi
V čestných občianstvach chce mesto urobiť poriadok; niekomu odobrať a niekomu prideliť. Novým kandidátom na honor je Ján Pavol II. Informáciu priniesli Bratislavské noviny. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Petra Demková