Sulík: Že ma premiér ako ministra hospodárstva neprizve na rokovania s Volkswagenom, sa normálnym rozumom nedá pochopiť
04 | 12 | 2020 I sefredaktor
 

Volkswagen prednedávnom zverejnil, že vo svojej bratislavskej automobilke preinvestuje v najbližších rokoch jednu miliardu eur. Rokovania s nemeckou automobilkou viedol premiér Matovič namiesto ministra hospodárstva Sulíka, pod ktorého automobilový priemysel logicky patrí. "Nebudem sa nad tým zamýšľať, lebo to sa normálnym, racionálnym rozumom ani nedá pochopiť", okomentoval Sulík v rozhovore pre Denník N postup predsedu vlády.

https://e.dennikn.sk/2171748/sulik-ze-ma-premier-ako-ministra-hospodarstva-neprizve-na-rokovania-s-volkswagenom-sa-normalnym-rozumom-neda-pochopit/?ref=mpm&_ga=2.173404963.1072360614.1607029001-682948276.1604735912

"To, čo prebehlo v lete, riešil premiér. Takže to on musí povedať, ako to ide ďalej. Ja ani neviem, čoho im koľko sľúbil a aké má plány", konštatoval v rozhovore Sulík. Postup premiéra, ktorý ho odstavil od rokovaní s automobilkou považuje "za zvláštny. Nebudem sa nad tým zamýšľať, lebo to sa normálnym racionálnym rozumom ani nedá pochopiť,"  uviedol v rozhovore pre Denník N.

Sulík sa so šéfom slovenského Volkswagenu pánom Grünbergom stretol len krátko po svojom nástupe na ministerstvo hospodárstva. To, že ako minister hospodárstva nebol prizvaný na kľúčové rokovania o ďalšom rozvoji najväčšej fabriky v krajine, považuje "za zvláštne", podľa svojich slov má však dosť iných vecí, ktorým sa vie venovať.

Minister konštatoval, že vládne opatrenia pre podnikateľov zatiaľ nepriniesli želaný efekt. "Reštaurácie sú na dne. Zatiaľ čo v prvej vlne, čo boli zatvorené, mali ešte prirodzené, skryté rezervy. Nejak to skrátka išlo, možno že mali otvorené úverové linky, teraz to môže byť vážny problém," pripustil Sulík Premiér Matovič, podľa jeho slov, s nim o probléme nehovorí: "Nič. Ja som od neho nepočul zmysluplné argumenty. Skôr to vnímam ako pomstu za to, že just to nebude, lebo som si dovolil vyjadriť iný názor...jednoducho je to taký človek a hotovo," uviedol minister hospodárstva pre Denník N.