Núdzové pristátie B-52 US Air Force v Británii
04 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Strategický bombardér amerického letectva bol po požiari motora nútený  pristáť vo veľkej Británii.


Ťažký diaľkový bombardér US Air Force B-52 núdzovo pristál na leteckej základni v kráľovstve po tom, čo na jednom z jeho ôsmich motorov počas letu vznikol požiar. O incidente informoval portál express.co.uk vydavateľa Daily Express .

Podľa jeho informácií, ktoré potvrdzujú údaje zo špecializovaných leteckých zdrojov, americké lietadlo vzlietlo z vojenskej základne v Severnej Dakote a uskutočňovalo misiu v Stredozemnom mori pri pobreží Talianska. Okolo 15:00 britského času (18:00 GMT) vyslala posádka núdzový signál nad Spojeným kráľovstvom a požiadala o pristátie na základni Fairford v Gloucestershire, ktorú americké bombardéry často využívajú.

Lietadlo vykonalo niekoľko kruhov nad základňou, aby spálilo prebytočné palivo, a pristálo zhruba o 17:15 miestneho času.

Americké bombardéry B-52 schopné niesť aj jadrové zbrane, opakovane provokujú Rusov (VIDEO)
Aktivitu amerických bombardérov B-52H, zaznamenala v pondelok ruská protivzdušná obrana na hranici vzdušného priestoru nad Baltickým aj Čiernym morom. Ide už o druhé narušenie bezpečnej vzdialenosti vzdušných hraníc s Ruskom za posledné... Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič